Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, a lansat un avertisment „blând” pentru USR PLUS, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

„Eu le spun colegilor din USR-PLUS, cu simpatie, cu încredere, să nu facă declarații pe care să nu le poată retrage ulterior. Eu cred în continuare în viitorul alianței, cred că suntem condamnați să guvernăm împreună, cred că doar împreună putem reuși, ca să parafrazez un celebru slogan al anilor ’96 – 2000 al Convenției democratice.

„Vom depăși această criză politică”

Cred că responsabilitatea trebuie să ne caracterizeze și cred că vom depăși această criză politică, cu Florin Cîțu premier, cu Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților și într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea ”Dosar de Politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Despre Ordinul semnat de Andreea Moldovan

Rareș Bogdan spune că Ordinul semnat de Moldovan, abrogat între timp de Florin Cîțu, ar fi creat „un adevărat tsunami”, prin carantinarea unor orașe de Paște. „Cîțu a fost în situația în care i s-a umplut paharul”, a spus politicianul.

„E o chestiune legată de acest Ordin care a umplut paharul. Aseară… Acest Centru de coordonare e condus de către premeier. Faptul că nu a primit acordul acest Ordin de la acest Centru și de la premier e o problemă de formă. Problema de fond vine la chestiunea legată de momentele carantinării.

„Un adevărat tsunami”

Nu mai suntem în situația de anul trecut, când putem provoca carantinări de localități în preajma sărbătorilor pascale și cred că acest Ordin semnat de doamna Moldovan ar fi creat un adevărat tsunami la nivel național prin carantinarea unor comune și orașe exact în această perioadă extrem de sensibilă. Cîțu a fost în situația în care i s-a umplut paharul”, a declarat Rareș Bogdan.

Miercuri seară, premierul Florin Cîțu, care și-a asumat funcția de ministru interimar al Ministerului Sănătății,,a revocat ordinul semnat de Moldovan.