“Curățenie de 10, cu oameni de 10”

Am avut parte de primul weekend cu adevărat de primăvară, cu temperaturi extrem de plăcute.
Moment tocmai bun pentru a evada la munte, sau în zone liniștite, departe de praful din Capitală, pentru a profita de Soarele generos și o gură de aer proaspăt. Însă, când majoritatea bucureștenilor erau cu gândul la relaxare, o mână de oameni s-au gândit că este momentul să-ți rupă din timpul lor liber pentru o acțiune de-a dreptul, de lăudat.

Burduja, omul cu organizarea.


Burduja, omul cu organizarea.
“Curățenie de 10, cu oameni de 10”, a fost lozinca acțiunii și după cum spune mesajul, obiectivul a fost de a curăța o bună parte din București. Curățenia de primăvară, o tradiție respectată la români, a fost organizată de către Sebastian Burduja, președintele PNL, filiala sector 1. Liderul PNL i-a avut aproape, în linia întâi pe Prim vicepreședinții, Silviu Văduva, Diana Crețu, plus consilierii, Ramona Porumb (viceprimar sector1), Daniel Ciungu, plus Dinu Gheorghe, dar și membri activi din partid precum, Cepi Costin Alexandru. Obiectivul acțiunii de voluntariat a fost de a strânge gunoaiele pe raza sectorului 1. Organizarea a fost una exemplară și în ton cu restricțiile actuale. Acțiunea a fost anunțată în mediul online, iar regula de bază a fost ca oamenii să fie împărțiți în grupuri de câte zeze, cărora li s-au împărțit mai multe zone din Sectorul 1. În grupul de voluntari a fost remarcat și Cepi Costin Alexandru, un om de afaceri de success în domeniile HORECA și imobiliare, un apropiat al lui Sebastian Burduja, cel din urmă fiind omul cu ideea de nota 10, pentru un București mai curat. Se pare că nu doar liderii filialei au luat parte la acțiune, dată fiind prezența a mai multor membrii PNL,. La acțiune au fost invitați mai mulți membri PNL, dar și cetățenii care au dorit să dea o mână de ajutor.

Să sperăm că acțiunea din 10 aprilie a fost un adevărat exemplu și alte organizații vor pune umărul ân această perioadă pentru o Capitală mai curată.