Asociația Centru Municipal Pentru Dialog, desființată recent de primarul Nicușor Dan, era pe mâna unui grup de patru sinecuriști apropiați clanului Firea-Pandele. Această asociație cheltuia patru milioane de lei pe an.

În fruntea asociației se afla un fost lider al organizației de tineret a UNPR, transferat la PSD, Cezar Costin Stancu

Potrivit unei declarații de avere din toamna lui 2020, acesta avea venituri de la nu mai puțin de patru instituții ale statului, din care trei erau ale Primăriei Capitalei. Astfel, Stancu lua un salariu de 104.000 de la compania municipală “Sport pentru toți“, indemnizație de 15.000 de lei de la compania de străzi și poduri și și o altă indemnizație, de 2.398 de lei, de la Ciclop SA – toate fiind companii ale primăriei. În plus, el a primit 17.000 de lei salariu de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. 

Din 2015, Stancu este doctorand în domeniul siguranței și securității naționale la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazu”.

În 2020, el a candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaților, dar nu a fost ales. 

Din asociația desființată de Nicușor Dan mai făceau parte Vasilica Georgiana TrifuElena Alexandra Dobre și Ligia Gheorghe (fostă Enache).

“Caracatița Firea-Pandele“

Despre Elena Dobre a vorbit chiar Nicușor Dan, în campania electorală, care a arătat că făcea parte din caracatița Firea-Pandele. 

Potrivit actualului primar, ea a fost:

· directoarea Centrului pentru Seniori București, fostă consilieră a lui Gabriel Oprea.

· a fost director general al Centrului European Cultural și de Tineret pentru Unesco ,,Nicolae Bălcescu” Sector 4, fără concurs.

· Numirea se leagă de numele lui Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

· Gabriela Firea a numit-o directoarea centrului cultural UNESCO și directoare a centrului pentru seniori, fără concurs.

· membru în mai multe consilii de administrație ale companiilor municipale sau instituțiilor subordonate, printre care Service Ciclop, și Spitalul Gomoiu, dar și la Spitalul Filantropia.

Și Vasilica Trifu a apărut pe lista lui Nicușor Dan:

Este partenera de viață a lui Mohamed Hanifi, nașul cuplului Firea, și gestionează o companie importantă.

· Este director general al Centrului pentru Tineret al Municipiului București (CTMB), este o administrație a Capitalei care a făcut numai achiziții directe.

· A fost inspector de specialitate în Corpul de Control al Primarului General, fost inspector de specialitate la buget în cadrul ASSMB, fost inspector ANAF.

· Ca director general al CTMB, Georgiana Vasilica a avut venituri anuale de 98.000 de lei.

· A devenit apoi membră în CA al Service Ciclop, o companie municipală.

· A ajuns și în CA la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

În sfârșit, Ligia Gheorghe este fosta producătoare/asistentă a lui Firea, de la Antena 3, care a însoțit-o apoi la Senat și la primăria Capitalei. 

”Dupa trista experienta de manager la firmele lui Dan Voiculescu, Gabriela Firea a luat-o pe Ligia Enache sub aripa sa protectoare in mandatul de senator de Ilfov si a plantat-o in slujba statului ca angajat la Green City Voluntari S.A., la Primaria Voluntari la Directia Urbanism si concomitent la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea”, a scris publicația Bucureștiul.