Se ia una bucată de Liviu Mihalache, absolvent al recunsocutei Facultăți, entități, Universitatea Ecologică, an 2001. Să facem o mică paranteză. Se prevede un tipar, se pare că secretul unei cariere de succes în munca la stat ar fi facultățile obscure pe domenii total diferite fata de locul sau instituția unde vei profesa. Revenim la subiectul zilei, Liviu Mihalache a fost coleg de liceu în Râmnicul Vâlcea cu Bogdan Badea, Președintele Directoratului de la Hidroelectrica. Ca o concidență demnă de filmele kow budget turnate sub regia PSD/ALDE, Liviu Mihalache este la ora respectivă, exact, angajat HIDROELECTRICA, în consiliul de supraveghere.

Fix acea HIDROELECTRICA, instituția unde sunt poate cele mai mari salarii din România. Acum că ne-am liniștit, iar Liviu Mihalache a răzbit în viață, paote vă făceați oarecare griji când ne oprisem la faptul că terminase ilustra facultate de Ecologie. Ei, nu, Liviu Mihalache și-a început cariera cu o pauză de doi ani, fiind șomer. Apoi, pentru doar câteva zile ocupă poziția de consilier juridic, pentru ca să urmeze calea avocaturii. În perioada 2007-2010 este expert, da, expert parlamentar liberal, iar din 2010 revine la avocatură. În 2011 a înregistrat câștiguri de 500 de euro lunar în domeniul privat.

După o carieră vastă și o experiență incredibilă, din 2013 încep a se deschide portițele pentru Liviu Mihalache. Acesta începe să câștige deja din șase locuri diferite de la stat, de trei ori mai mult, față de cât câștiga în domeniul privat. Are rangul de specialist în mecanică , armament, șantiere navale și energie electrică. Devine și șef de serviciu la oficiul de privatizare și industrializare și apoi Director General Adjunct la Ministerul Energiei.
Toate se întâmplă în mai puțin de doi ani. După tehocrați devine imediat Director General la ministerul economiei și face 236.800 RON pe an sau de zece ori mai mult decât făcea în privat. În 2019 face 371.642 RON, adică de aproape 16 ori mai mult decât făcea în privat. Morala: Ai grijă de colegul de bancă din lcieu, nu știi niciodată când îți poate face viața de 16 ori mai bună, pe merit, desigur