Sute de oameni au ieșit azi-noapte în marile orașe ale țării și au protestat față de noile restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricţiile”.

Protest în Sibiu

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piaţa Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricţii. Au scandat, au intonat imnul „Deşteaptă-te române”, apoi au plecat în marş .

Ei au spus că îşi doresc înapoi libertatea, pentru că de un an de zile simt că nu mai sunt liberi, şi reinstaurarea legii în ţară.

Protestatarii au scandat „Jos masca”, „Ieşiţi din casă e şi ţara voastră”, „Jos restricţia”, „Ne-aţi umilit” sau „Jos Arafat”.

Protest în Timişoara

În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers şi acasă la primarul Dominic Fritz şi au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacţie.

De asemenea, în Constanţa, zeci de persoaneau participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat . „Libertate”, „Hoţii” sau „Masca jos”, „Deschideţi HoReCa”, „Jos Chiţac (Vergil Chiţac – primarul oraşului)” şi „Jos Guvernul”.

Protest la Brăila

În oraşul vecin, Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze şi au scandat „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.

Protest la Galaţi

Şi la Galaţi au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate”, „Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Proteste de acest fel au fost şi în Piteşti, în Arad şi în alte oraşe mari ale ţării.