Site-ul Atac Persoană vă prezintă cât de ușor este drumul de la o Universitate neacreditată din București, până la funcția de Ministru. Terminată cu greu, în chinuri teribile, facultatea cu pricina, din zona Tienertului, București, pare că i-a acordat experiența necesară profesionsitului în Turism și Management Comercial, Borbely Karoly.
Cunoscutul politician de origine maghiară, s-a angajat după terminarea facultății la o firmă care avea menționat domeniul de activitate: restaurantele. După vasta experiență acumulată la studii apoi la firma respectivă, Borbely Karoley (44 ani) a intrat în politică, mai exact în gruparea UDMR și a devenit o figură marcantă a politicii românești. Se spune că în 2006 avea doar o datorie de 36.000 de euro, însă a primit o mână de ajutor din partea Guvernului de la acea vreme, Guvern condus de către nimeni altul, Călin Popescu Tăriceanu. Borbely primește pe măsura puterilor dovedite în “vasta” carieră funcția de Președinte al Agenției Naționale pentru Tineret. După un singur an, cunoaște momentul de glorie al carierei politice și îl vedem în cabinetul Tăriceanu, drept Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor.
Pentru a nu atrage atenția asupra sa, cel mai probabil, Borbely Karoly este mutat în 2010 la Electrica într-o funcție caldă. Pleacă în privat unde cu ajutoru lsocrului său prinde câteva contracte la stat. Iar pentru ca totul să se împartă în mod egal, după munca cu statul, același socru îiacordă un împrumut de jumătate de milion de euro și ceva mărunțiș de sute de mii pentru îngrijirea copiilor. Nicio sumă nu cred că ar avea legătură cu afacerile celor doi și împărțirea unor eventuale contracte, absolut,nu. După acest tun, revine la munca la stat în 2017 și deja veniturile anuale îi cresc de cinci ori, față de cât făcea în domeniul privat. Pentru că profesionistului îi stă bine cu drumul, în 2019, expertul din turism (n.r. a terminat facultatea de turism) se retrage la malul Hidroelectrica unde ocupă o funcție în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. În acel an veniturile sale anuale sunt de 406.400 de la stat și încă 300.000 de la alte patru firme.