Transgaz este condusă din mai 2017 de directorul general Ion Sterian. Ministrul Economiei era în acea perioadă, Mihai Tudose (PSD), brăilean, ca și Sterian. Sterian a devenit mai întâi director interimar, iar în august 2017 – director plin. Actualul director general al Transgaz fusese numit președinte al Consiliului de Administrație al companiei naționale în iulie 2013 pe vremea când ministrul Economiei era Varujan Vosganian (PNL, ulterior ALDE). Sterian a făcut parte din AGA a Transgaz încă din 2007, de pe vremea Guvernului Tăriceanu. Din 2013 până în 2017, când a devenit director general la Transgaz, Sterian a fost și director tehnic al RAAPPS. Potrivit CV-ului, în 2010, Sterian era subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Turismului condus de Elena Udrea. În 2009, a fost și șef la Protecția Copilului Sector 1 și era considerat de presă un apropiat al liberalului Vlad Moisescu. Între 2004 și 2008 a fost consilier municipal la Brăila din partea PNL, potrivit declarațiilor sale de avere și interese.

Ion Sterian este un impostor dovedit din 2018. A mințit că are licență de inginer la Petrol și Gaze. În 2019 a primit de la firma controlată de statul nostru cel inept 2.363.376 RON. Absolvent al Colegiului Național de Apărare, Colegiului Național de Afaceri Interne și al Institutului Diplomatic Român. Legături la greu cu SRI. Toate instituții care ar trebui să ne apere de impostori nu să promoveze impostori. Declarații de avere completate ilegal. 9 (NOUĂ) Consilii de Administrație la stat în patru orașe diferite, două funcții politice pentru care era plătit într-un oraș, două cursuri academice, o slujbă de Director la una dintre cele mai corupte Regii Autonome de stat în alt oraș. Toate într-un singur an. Ultimul lui venit cunoscut 196.948 RON. Pe LUNĂ. La o companie controlată de stat. Liberal de rit PSD. 41.289 EUR pe lună aproape o jumătate de milion de EUR pe an,de la stat.

Sterian a recunoscut ”eroarea” într-un comunicat și a anunțat că a absolvit în 2002 (la 43 de ani) Facultatea de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară București – o specializare fără nici o legătură cu obiectul de activitate al Transgaz.

Transgaz este una dintre companiile profitabile de stat. Potrivit site-ului companiei, în 2018, Transgaz a înregistrat un profit net de aproape 500 de milioane de lei, adică 100 de milioane de euro. Compania are investiții de 1,9 miliarde de euro.

#ROMANIAVIRUSATA