Firma ONE UNITED PROPERTIES a fost fondată de VICTOR CAPITANU si ANDREI DIACONESCU, alături de partenerii lor OCTAVIAN AVRAMOIU, fost vicepreședinte al SIF Banat-Crișana si CĂTĂLIN SCRIPCARU, fost director al Strabag ?i Raiffeisen Evolution. Se pare ca împreună, cei patru domina ni?a apartamentelor de lux în România, aceștia reușind sa vanda peste 500 de astfel de apartamente în nordul capitalei. În august 2018, fondatorii companiei au dezvoltat divizia Neo, din care 30% era deținută de Avramoiu și Scripcaru. Prin aceasta divizie a fost cumparat terenul de 3.350m2 de pe strada Grigore Gafencu nr.65, la doi pași de One Herastrau Towers, construit tot de One United în locul unui bloc rămas nefinalizat după 1989. Primul teren cumparat de divizia Neo , o parcelă de 3.300m2 amplasată pe strada Zagazului, lângă spitalul de pediatrie Medlife …. Aici a fost gândit Neo Floreasca Lake, proiect care a întârziat circa 18 luni din cauza avizelor ce trebuiau obtinute de la Metrorex.


GRUPUL DE FIRME ONE a finalizat și are în derulare proiecte imobiliare,  ATENȚIE :  DE PESTE UN MILIARD DE EURO. Spre exemplu doar  Neo Herastrau Towers – 100 apartamente – valoare de piata estimată este de 30 milioane euro.
Din toate investigatiile noastre reiese că ascensiunea uriașă a GRUPULUI DE FIRME ONE a avut loc chiar pe durata tandemului DAN TUDORACHE – GABRIELA FIREA.

Spunem asta deoarece cu doar cateva zile înainte de alegerile din 27 septembrie 2020, Administrația Firea a emis autorizație pentru  ONE MODROGAN  care permite construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric. ONE MODROGAN are actionari potrivit datelor de la Registrul Comerțului pe: ONE HERASTRAU PLAZA SRL  si ONE UNITED PROPERTIES SA. 
Despre milionarul VICTOR CAPITANU și viața sa amoroasă vom reveni cu un material incendiar marca AtacPersoana.

Al doilea personaj în discuție este VIRGIL PROFEANU, patronul firmei VEGA CONCEPT ENGINEERING. SRL, cel care deține monopolul în ce privește serviciile de urbanism, respectiv serviciile de proiectare si autorizare în Regiunea Bucuresti-Ilfov.Se pare ca acesta a avut o relatie extraordinara cu Dan Tudorache si nu numai. Fostul edil al Sectorului 1 a făcut cadou, fără licitație,planul Urbanistic Zonal (PUZ) al întregului sector către firma VEGO CONCEPT, pe motiv ca ”e gratis”. Vego Concept Engineering SRL a intocmit documentații similare și pentru Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 6, precum și Primăria Popești-Leordeni.Cu alte cuvinte domnul PROFEANU sponsorizează, proiectează și dezvolta imobile în baza celor stabilite de firma sa. Spre exemplu, chiar în acest moment, firma dansului, construiește un imobil pe șoseaua Nordului din Sectorul 1. Șantierul este  la 20 de metri de linia de tren , ignorand anumite reguli și legi, spun specialiștii din urbanism. Construcția este la stadiul de fundație, lucrările au început de puțină vreme tot în baza unei autorizații emise de Administrația Tudorache pe final de mandat.

VIRGIL PROFEANU


Pe site-ul Primăriei Sectorului 1 găsim numeroase certificate de urbanism emise pentru și prin firma omului de afaceri Virgil Profeanu.Un exemplu este AVIAȚIA UTILITARA BUCURESTI S.A. care a apelat la serviciile Vego Concept.(vezi foto) dar și companii precum Ikeea sau Cora.
Fiind TENOR și TEOLOG la baza,   Virgil Profeanu se prezinta drept un excelent manager în urbanism deși nu are facultatea de specialitate.De altfel Ordinul Arhitectilor din București nu îl recunoaște pe Virgil Profeanu drept arhitect. El nu are studii universitare, ci face direct un doctorat.Nu stim exact cine a decis și cum s-a ajuns ca acest individ sa decidă cum va arata Bucurestiul în viitor.
Greenfield Residence prin firma IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR, deținută în proporție de peste 55% de omul de afaceri GHEORGHE IACIU, a obtinut doua certificate de urbanism ce le oferă acestora posibilitatea construirii , ATENȚIE: 21 blocuri!  Conform site-ului Primăriei Sector 1 certificatul cu nr 515/12/T din 29.04.2020 permite construirea pe Aleea Teisani un “centru comunitar” cu 14 blocuri. Cel de al doilea certificat cu nr 516/13/T , din aceeași zi, le permite acestora edificarea altor șapte blocuri cu parcare subterană, tot pe Aleea Teisani din Sectorul 1. În acest context,  o mare parte din locuitorii complexului GREENFIELD, mai ales cei care vor fi afectați în mod direct de noile blocuri, și-au exprimat nemulțumirea față de noul proiect de extindere și amenință dezvoltatorul cu procese in instanta..