Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a recunoscut în sfârşit că tatăl său a fost condamnat la şapte ani de închisoare în timpul regimului comunist, spulberând astfel acuzaţiile potrivit cărora ar fi avut legătură cu Securitatea.

Claudiu Năsui a vorbit, în premieră, despre faptul că tatăl său a fost condamnat în 1987 la şapte ani de închisoare şi confiscarea averii. Actualul ministru al Economiei a făcut această dezvăluire, marţi, în plenul Senatului, în timpul moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa.

USR-istul a amintit că social-democraţii au acuzat pe el şi familia sa se află „într-o strânsă legătură cu foști lucrători ai Securității comuniste” și că ar fi „un descendent direct dintr-o încrengătură de relații care își au rădăcinile în fosta Securitate Comunistă”.

„Ziceți că tatăl meu ar avea vreo legătură cu Securitatea. O minciună pe care o repetați în fiecare campanie și o spuneți și în moțiunea simplă. Vă bazați pe o tactică comunistă, securistă că o minciună spusă de suficiente ori ajunge să pară adevăr. O tactică securistică pe care o folosiți și dumneavoastră. Nu doar că tatăl meu n-a avut nicio legătură cu Securitatea, dar el chiar a fost o victimă a Securității. Din arhivele CNSAS am adus aici o condamnare la șapte cu închisoare și confiscarea averii și interzicerea drepturilor a tatălui meu. Este sentința 272 din 13 aprilie 1987 pronunțată de Tribunalul Militar București pentru fapta considerată infracțiune penală pe vremea aceea, numită refuzul înapoierii în țară”, a declarat Claudiu Năsui în plenul Senatului, conform G4Media.

„Vreți să știți care-i culmea ironiei? Nu doar că dumneavoastră îl acuzați pe tatăl meu că ar fi securist când el este o victimă a Securității, dar știți cine a pronunțat această sentință? Este un domn căpitan, îl cheamă Doru Viorel Ursu. Ați auzit de numele ăsta? Ar fi trebuit să auziți, nu de alta dar v-a fost coleg de partid. Pe vremea comunismului, domnul Dorul Viorel Ursu închidea lumea în numele fostei Securități, iar după Revoluție a devenit, evident, ministru de Interne în Guvernul Ion Iliescu – Petre Roman”, a mai precizat ministrul USR PLUS.

Mai mult, Claudiu Năsui a subliniat că tatăl său nu a avut „nicio legătură cu Securitatea” şi a spus despre parlamentarii PSD care-l acuză că sunt „cei care bine mersi l-ați pus pe securistul care l-a condamnat în guvernul României.