În conturile primăriei capitalei, Nicușor Dan a găsit 3 milioane de lei și datorii de 3 miliarde de lei. Față de acest dezastru financiar lăsat de Gabriela Firea, Nicușor Dan a exclamat: „Să-i fie RUȘINE”, cu referire la Gabriela Firea. Această afirmație a făcut-o în ultima conferință de presă, când a mai spus că, până în vară va desființa și companiile înființate de Gabriela Firea și care consumă sume uriașe din bugetul primăriei. Concret, directorii acestor societăți au salarii de peste 3.000 euro/lunar.

Funcțiile de conducere a acestor societăți au fost ocupate de apropiați ai PSD-ului. Pentru a afla adevărata dimensiune a dezastrului financiar lăsat de Gabriela Firea, Nicușor Dan a solicitat un audit. În ultima ședință de consiliu a primăriei capitalei, proiectul privind aprobarea unui audit a fost respins de către consilierii PNL (aliați ai consilierilor USRPLUS în consiliul general al capitalei). Prin vocea Violetei Alexandru am aflat că, consilierii PNL nu resping ideea unui audit, ci a formei în care a fost redactat proiectul de hotărâre pentru audit.

În acest sens, Violeta Alexandru (lider al PNL București) a declarat că, proiectul urmează să fie supus din nou votului după ce, conținutul textului hotărârii ce urmează a fi adoptată va fi modificat în sensul de a nu încălca legea. Concluzionând putem spune că, pentru a realiza toate proiectele pe care și le-a propus, Nicușor Dan și echipa care îl susține au de „reparat stricăciunile” lăsate de Gabriela Firea.