La data de 08.10.2019, VIRGIL CALINA, deținătorul grupului DE SILVA, a obținut o autorizație de construire în mijlocul milionarilor din Herăstrău, și anume în Cartierul Francez, pentru un edificiu cu 14 niveluri situat pe strada Grigore Gafencu nr.24B, alaturat Hotelului Ramada Nord, proprietate detinuta tot de catre acesta.Se pare ca VIRGIL CALINA a avut o relație foarte buna cu TUDORACHE pentru ca acesta a obtinut o altă autorizație de construire pentru un proiect gigant, situat pe strada Daniel Danielopolu nr.90, de asemenea in interiorul Cartierului Francez. Totusi, nu se stie din ce motiv sau daca a fost o intelegere prealabila intre parti dar VIRGIL CALINA a renunțat la cel din urma si a cedat la pachet autorizația obtinuta, plus terenul de 10,000 de metri pătrați pentru suma de 10 milioane de euro către Precise Property Developers, deținută în cote egale de DANIEL IONEL DRAGULIN și Radu Herghelijiu.Pe Dragulin poate vi-l amintiti pentru ca este prieten cu condamnatul Robertino Georgescu, cel care a fost în mijlocul unui scandal care a dus la deschiderea unui dosar penal şi trimiterea acestuia in judecata pentru faptul că a contaminat apa potabilă a orasului Popesti-Leordeni.

“Condamnă pe inculpatul Georgescu Robertino la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de infectarea apei. În baza art. 12 al. 1 din Legea nr. 187/2012, face aplicarea disp. art. 71-64 al. 1 lit. a teza a doua şi lit. b VCP. În baza art. 81 VCP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 al. 1 VCP”, se prceizează în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Un alt abonat al autorizațiilor la Primăria S1 este SORIN CRETEANU un personaj extrem de discret dar cu legături importante în lumea construcțiilor. Acesta a obtinut tot pe finalul mandatului lui TUDORACHE rețeta succesului pentru un bloc de doar 5 etaje, pe strada Jandarmeriei nr.3C, chiar în vecinătatea complexului STEJARII ce apartine lui ION TIRIAC. Nord Premium Development SRL are termen de finalizare pentru acest proiect, februarie 2023.

Al treilea beneficiar din acest prim episod al dezvaluirilor este BLUE AIR INVESTITII SRL., care a debutat în afacerile imobiliare se pare prin intermediul lui TUDORACHE și care a înregistrat documentatia aferenta pentru obtinerea autorizatiilor la data de 28.08.2020 cu numarul de inregistrare : 37668. La data de 08.10.2020, chiar în zilele în care fostul primar a părăsit primăria, iată ca ajunge si răspunsul: Draftul 1211/120/B în data de 08.10.2020 cu ADRESA: BUCURESTI-PLOIESTI NR.97A, T414, P2- CONSTRUIRE IMOBILE CU FUNCTIUNI MIXTE ,HOTEL, BIROURI, LOCUINTE, COMERȚ- S+P+9ETAJE / S+
P+11ETAJE.

Într-un număr viitor, vom reveni cu partea a doua a investigației noastre în care va vom prezenta alți trei oameni de afaceri importanți din piața, care au beneficiat de autorizații express de construire, chiar pe finalul mandatului domnului TUDORACHE!