Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri seară, în emisiunea moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir la B1 TV, „Bună, România!”, dacă are de gând să candideze la președinția PNL. Acesta a spus că prioritatea sa numărul unu este implementarea bugetului.

„Mă puteți întreba de câte ori doriți. Pentru mine, cel mai important până ieri era aprobarea bugetului, acum este implementarea bugetului. Vreau să mă asigur că acest buget este implementat așa cum este el aprobat, pentru că vă asigur că, dacă este implementat așa, vom avea o creștere economică-record în 2021, deci dacă va fi implementat așa. Aceasta este în momentul acesta prioritatea mea. (…)

„N-are sens să discutăm…”

Toate lucrurile trebuie discutate la timpul lor. Partidul Național Liberal nici nu și-a anunțat Congresul, ziua Congresului. N-are sens să discutăm despre așa ceva”, a declarat premierul Cîțu.

Despre reforma economică

„Reforma, în primul rând, a companiilor de stat. Știți foarte bine că prin buget se alocă resurse acestor companii de stat și am spus foarte clar că acele companii de stat care nu vin cu un plan de restructurare, care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor, nu vor mai primi resurse de la buget”, a declarat premierul Florin Cîțu.

A promis că va opri „furtul” celor asociați PSD

„Ei nu mai sunt la guvernare cei care erau în Guvern, dar ei în opt ani de zile și-au lăsat oameni la guvernare în toate instituțiile publice din România și în companiile de stat. Prin reorganizarea instituțiilor publice, a ministerelor și prin restructurarea companiilor de stat, prin faptul că vom pune o limită de maxim cinci persoane în consiliul de administrație la companiile de stat, vor fi numiți profesioniști etc, așa eliminăm furtul PSD din bugetul de stat”, a mai spus Cîțu.