Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache din București, în urma căruia două fete au fost omorâte, consumase alcool, potrivit unor surse Atac.

Înainte să se urce la volan, femeia consumase alcool, dar mai puțin decât limita de la care fapta este considerată infracțiune, arată rezultatul probelor biologice prelevate și analizate de INML.

Conform surselor citate, femeia avea o alcoolemie de 0,6 g/l în sânge, dar este vorba despre probe prelevate la trei ore de la producerea accidentului. În acest caz se va face un calcul retroactiv pentru a se stabili cât era alcoolemia la momentul impactului. 

Șoferița nu a fost testată cu etilotestul la locul accidentului pentru că a refuzat invocând probleme de sănătate. Ei i s-au făcut ulterior analize de sânge la spital.

În cazul unui accident, consumul de alcool, chiar dacă alcoolemia este mai mică decât limita pentru ca fapta să fie considerată infracțiune (0,8 g/l în sânge), reprezintă o circumstanță agravantă.

Șoferița,  în vârstă de 56 ani, este cercetată pentru ucidere din culpă și a fost chemata, luni, din nou la audieri. Conform informațiilor Digi24, ea le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului, a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ea nu a putut da explicații procurorilor din cauza stării în care se afla. Procurorii au spus că era în stare de șoc și că fusese bătută. În aceste condiții, după trei ore, ea a fost lăsată să plece, audierea fiind amânată.

Accidentul s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei. Șoferița a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard, mașina strivind două fete care erau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare.