Clotilde Armand a anuntat ca doreste ca sediul in care functioneaza Institutul Levantului sa fie transformat in scoala pentru elevi. Institutul Levantului a fost infiintat in timpul guvernării PSD și este condus de Emil Constantinescu, fără a avea acțiuni concrete.

„Exista o mare provocare pentru scolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, in cel mai scurt timp posibil, sa eliminam supraglomerarea din clase pentru ca elevii nostri sa invete in conditii civilizate. Am trecut astazi pe langa o cladire situata la cativa metri de Arcul de Triumf. Cladirea se numeste Institutul Levantului. In perioada in care Romania era condusa de Dragnea a fost infiintat acest Institut de Studii Avansate a Culturii si Civilizatiei Levantului condus de fostul presedinte al Romaniei – dl. Emil Constantinescu.

Ce face aceasta institutie?! Nimeni nu stie. Se stie doar ca institutia plateste salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

Sa revenim insa la scoli. Avand in vedere deficitul unitatilor de invatamant din Sectorul 1, propun sa preluam noi cladirea in care functioneaza in prezent Institutul Levantului si sa o transformam intr-o scoala. De exemplu: aici poate functiona Scoala Pia Bratianu Nr. 2 (pentru cine nu stie, la scoala Pia Bratianu elevii invata in trei schimburi). Trebuie sa investim in viitorul copiilor nostri si sa lasam la o parte sinecurile din trecut”, a scris Armand pe Facebook.

Parlamentul a respins, in aprilie 2020, un proiect de lege initiat de un grup de parlamentari USR prin care se propunea desfiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului (ISACCL).

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului a fost infiintat in 2017, in timpul guvernarii PSD, iar fostul presedinte Emil Constantinescu conduce in prezent aceasta institutie.