Consiliul General al Capitalei are vineri, 26 februarie 2021, pe ordinea de zi, începând cu ora 11:00, suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6. PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru numai 3 luni, după ce edilul Nicușor Dan ar fi făcut un pas înapoi, în urma discuțiilor cu PNL.

Dezvoltatorii imobiliari spuneau că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.

Se pare însă că primarul Nicuşor Dan nu ar fi adunat suficiente voturi pentru a trece proiectul său de a suspenda pentru doi ani PUZ-urile, scrie Mediafax.

ORDINEA DE ZI – 26 februarie 2021

Reglementare după un PUG „expirat”

Principala problemă ar fi că reglementarea s-ar face după un Plan Urbanistic General realizat în anul 2000, expirat în 2010 şi prelungit an de an de atunci.

Primarul Capitalei reclama într-o conferinţă că „urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie, iar cele 5 PUZ-uri de Sector reprezintă apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că în şedinţa de vineri a CGMB se va da un semnal clar şi se va pune capăt acestui tip de dezvoltare care va fi înlocuit cu una sustenabilă. De aceea bucureştenii stau blocaţi în trafic, avem cartiere întregi care n-au şcoli, avem un oraş care, deşi are un potenţial turistic uriaş, este prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană”.