Cum poți face rost de 190.000 de euro cash prin mijloace nelegale și să nu ai nicio grijă? Simplu! Câștigi încrederea unei persoane, îi prezinți un proiect de investiții, o faci să-și vândă casa pentru lichidități, propui să-ți dea banii cash, nu prin transfer bancar, iar dacă sunteți și rude prin alianță, se profită și de încrederea aferentă, apoi nu mai răspunzi la telefon. Când privești o astfel de poveste, îți captează atenția, de curiozitate, de teama de a nu pica în aceași capcană, dar altfel stă treaba când ești protagonist direct și mai ales, parte vătămată. Povestea pe care v-o prezentăm are la bază un lucru simplu: Cine se încumetă să recurgă la un astfel de plan, își pregătește foarte bine terenul și are parte de pârghiile necesare, să dăm un exemplu, un procuror care se ocupă fix de cazul respectiv.

Începutul…

Pandrea Corina Mihaela parte vătămată
Roxana Adela Tarlea – prcuror
Cojocaru Mihai – inculpat

Povestea are la baza trei personaje principale, prezentate mai sus. În anul 2017, Pandrea Corina Mihaela susține că a împrumutat pe Cojocaru Mihai cu suma de 190.000 de euro. Acesta din urmă i-ar fi comunicat numitei Pandrea că are un proiect de a ridica imobile în zona Berceni și este o investiție sigură. Din moment ce legătura între Pandrea Corina și Cojocaru Mihai era una strânsă, de rudenie, fin-naș, Pandrea Corina a acceptat fără să se gândească prea mult la un final dramatic. Astfel, a ales să vândă o casă din zona Voluntari, iar o bună parte din suma încasată să o redirecționeze către nașul acesteia, Cojocaru Mihai, cu titlu de împrumut. Tranzacția, împrumutul a fost făcut în parcarea complexului comercial din zona Băneasa, fix după ce Pandrea Corina a extras suma de la bancă. Cojocaru Mihai i-a comunicat finei sale că ar prefer să primească cei 190.000 de euro cash și nu prin transfer bancar, detaliu care ar fi înregistrat împrumutul în mod official, FOARTE IMPORTANT. La o lună distanță, Cojocaru Mihai nu i-a mai răspuns victimei la telefon, care era și fina acestuia. Pandrea Corina a simțit că nu este în regulă ceea ce se întâmplă și a căutat să-l înfrunte pe Cojocaru Mihai, omul pe care tocmai îl împrumutase fără niciun act legal cu suma de 190.000 de euro. Însă, nașul victimei nu era de găsit, după îndelungi căutări cei doi s-au intersectat, însă SURRPIZĂ! Cojocaru Mihai a negat faptul că a primit suma de 190.000 de euro de la Pandrea Corina.


Salvarea inculpatului intră în scenă

Văzându-se fără nicio altă variantă de a-și recupera banii, Pandrea Corina a depus plângere împotriva omului care i-a nășit fiica. Din acest moment, intră în scenă al treilea personaj, unul cheie în toată povestea, procurorul, Roxana Adela Tarlea. Pandrea Corina a început să adune probă, după probă, pentru a demonstra că banii i-au fost luați ilegal și pentru a lupta cu toate armele pentru drepturile sale. Filmarea de la bancă, unde se observă că extrage suma de bani. Un martor care declară că o vede pe Pandrea Corina și pe Cojocaru Mihai, împreună, într-o parcare și cum fac schimbul celor 190.000 de euro. Înregistrări telefonice în care Cojocaru Mihai recunoaște tranzacția, plus o mulțime de probe. Toate acestea s-au lovit de un zid foarte bine poziționat, strategic, chiar, procurorul Roxana Adela Tarlea. Toate dovezile, detaliile, schimbările de poziție ale inculpatului pe durata procesului, toate au fost în zadar, procurorul Roxana Adela Tarlea a ales să își construiască propriul adevăr. Un episode interesant s-a petrecut când Roxana Adela Tarlea a fost mutate la Parchet și culmea, a luat dosarul la noul loc de muncă, atât de mult era atașată de el se pare. O altă variantă care ar explica atașamentul excesiv față de muncă sau de acest dosar anume, ar fi o presupusă strânsă legătură între procurorul de caz Roxana Adela Tarlea și inculpatul Cojocaru Mihai. Având la bază un detaliu foarte important, faptul că inculpatul a fost angajat IGP, până în anul 2006. Astfel, cazul a fost initial la Parchetul de pe lângă Tribunal Sectorului 6 sub comanda aceluiaș procurer, Roxana Adela Tarlea. Pentru ca apoi, după ce dosarul a fost înfrânat, Roxana Adela Tarlea s-a văzut că este mutată la Parchetul de pe Tribunalul București.


FINALUL TRAGIC

Dupa ce dosarul a fost instrumentat de catre IGP, fostii colegi ai inculpatului, acesta a ajuns pe mana procurorului. Dosarul a plecat in data de 04.03.2020 de la IGP si a stationat pe mana doamnei procuror nu mai putin de 10 luni. Foarte important, cei de la IGP, in referatul de terminare a urmatitii penale, au dat ca si solutie: trimiterea in judecata a inculpatului. Insa, dupa 10 luni de blocaj, procurorul Roxana Adela Tarlea a ales sa dea clasare in ciuda probelor existente si a dat clasare la inceputul acestui an. Insa, se pare ca victima inselaciunii nu a ales sa se dea batuta in fata duetului pe care l-a avut in fata si a actionat o plangere la Parchetul Bucuresti, impotriva procurorului, Roxana Adela Tarlea.

Extrem de interesant, mai mult de atât, este că Roxana Adela Tarlea a ales să mute și dosarul, tocmai pentru a se ocupa în continuare de caz, sub atenta supraveghere, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. În urmă cu aproxiamtiv o lună, a venit și decizia sus numitei și anume, achitarea fostului angajat IGP, Cojocaru Mihai, iar dauna a rămas în continuare asupra victimei, Pandrea Corina. Practic, am asistat la un episod sinistru pentru oameni de bună credință, oameni care se încred în alți oameni. În plus, din datele de mai sus, vedem de ce ai nevoie ca să scapi curat după o acuzație de înșelăciune cu un potop de probe și martori la dosar. Procurorii știu de ce, via IGP.