Scandal fără precedent în lumea interlopă de la Iaşi. Clanul Cordueanu a fost atacat de către Viorel Oarza, romanul bănuit că a condus mafia din Torino ani întregi. În urma incidentului Vasilică Corduneanu şi Gheorghe Rusu au ajuns la spital.

Toată scenă a avut loc chiar în restaurantul deţinut de celebrii fraţi Corduneanu. Cel care s-a gândit să le ofere o lecţie rivalilor este nimeni altul decât Viorel Oarza, prietenul de suflet şi vărul lui Cătălin Bacaoanu, alături de fiul lui.

Scena a avut loc la celebra pizzerie deţinută de familia Corduneanu la Sala Sporturilor.

„Astăzi, 20 Februarie ac, în jurul orei 11.30, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre un conflict care a avut loc între mai multe persoane, pe raza mun Iaşi. În prezent, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iaşi efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun, spun reprezentanții Poliţiei.

Avocatul Radu Irimia, care îl reprezinta pe Viorel Oarza:”Am auzit ca a fost un incident, dar nu știu acum ce s-a întâmplat”.

Viorel Marian Oarză și a fiul său, Robert Andrei Oarză au fost trimisi in judecata anul trecut.

Vă reamintim că în urmă cu un an de zile, Viorel Oarză a fost ridicat de „mascați” alături de fiul său, din Sala Polivalentă. Robert Oarză, zis „Robi”, a participat la un concurs. Acesta a intrat în ring, unde a boxat, iar tatăl său, Viorel Oarză, a susținut că arbitrul l-ar fi dezavantajat.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Oarză l-ar fi amenințat pe un arbitru. Oamenii legii au intrat pe fir, i-au ridicat pe Viorel și Robert Oarză și i-au dus la audieri.

Astfel, Viorel Oarză a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Numai că magistrații Judecătoriei Iași au respins propunerea, considerând că nu se impune luarea acestei măsuri.

Mai mult, avocatul care îi reprezintă pe cei doi, tată și fiu, susține că acuzațiile sunt „cusute cu ață albă”.

„La audieri, presupusa parte vătămată a declarat că cel care l-ar fi amenințat este Viorel Oarză, asta în condițiile în care nu avea de unde să știe cum îl cheamă pe clientul meu, deoarece nu îl cunoaște. Arbitrii nu au fost din Iași. Totul a fost făcut, de fapt, pe fondul unor presiuni deoarece Robert Oarză nu trebuia să câștige acel meci de box, asta deși a demonstrat că era mai bun”, a precizat avocatul ieșean Radu Irimia..