Doi angajaţi ai unei instituţii din judeţul Olt, care şi-ar fi însuşit suma de 350.000 de lei din casieria unităţii unde lucrează, au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propuneri legale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Potrivit unor surse, cei doi sunt angajaţi ai Primăriei Cilieni.

„În continuarea activităţilor desfăşurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de ‘delapidare’, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au pus în executare 2 mandate de aducere. Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În această după-amiază, în urma audierilor şi administrării probatoriului în cauză, două persoane, respectiv un bărbat şi o femeie, din judeţul Olt, au fost reţinute pentru 24 de ore”, se arată în comunicat.

Cele două persoane cercetate pentru delapidare sunt bănuite că şi-ar fi însuşit suma de aproximativ 350.000 de lei din casieria unităţii, bani încasaţi de la cetăţeni pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

Cetăţenii care plăteau primeau chitanţe, însă sumele de bani nu ar fi fost depuse în totalitate în trezorerie.