Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, le-a cerut colegilor săi de la vârfrul partidului, atât lui Ludovic Orban, cât și lui Florin Cîțu, să vină cu setul de reforme promis în campania electorală. Într-o intervenție la Antena 3, europarlamentarul le-a reamintit camarazilor săi că trebuie să se țină de cuvânt și să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale, o lege pentru organizarea alegerilor în două tururi și să taie pensiile speciale.ADVERTISING

„Nu ştiu ca Ludovic Orban să fi avut o discuţie cu Florin Cîţu. M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu as fi validat lista (n.r.: discuţia despre faptul că la Cluj va fi prefect de la UDMR). Congresul PNL va fi de abia în septembrie, octombrie. Eu ştiu că avem un guvernator BNR foarte bun. Mandatul dânsului (n.r.: Mugur Isărescu) expiră în minimum 3 ani şi jumătate de mandat şi nu se pune problema să plece.

Cîţu e premier, iar tot ceea ce îi cer este să fie un premier reformist. Pentru Orban, mesajul e unul singur! Să vină cu reformele în Camera Deputaţilor şi să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale… Dar şi pentru alegeri în două tururi, pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc.

Daca n-ar creşte pensiile, haideţi să tăiem măcar pensiile speciale. Dacă nu facem reforme în acest an, aş vrea să fim extrem de atenţi la chestiunile sensibile.

Era foarte important ca astăzi (n.r.: luni) să se fi discutat despre scrisoarea înaintată de primarii din judeţul Cluj. Vorbim despre un oraş unde toleranţa e maximă şi unde nu vor fi probleme interetenice.

Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune. Faptul că se ceartă (n.r. – referire la lupta dintre Orban şi Cîţu) pentru cine va fi preşedinte, mi se pare extrem de repede…

Am recomandat tuturor o carte, Nu putem reuși decât împreună, scrisă de Dan Pavel si Iulia Huiu. Eu le plătesc cartea celor de la Polirom şi le-o fac cadou colegilor mei din PNL, USR PLUS şi UDMR, pentru a înţelege ceva din istoria unei coaliţii care a sfârşit la 2,4%.

Mă aşteptam ca azi la şedinţă, colegii mei să discute chestiunea despre scrisoare”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, la Antena 3.