Diana Șoșoacă îl atacă dur pe Raed Arafat, pe care îl acuză că abuzează elevii din România, din moment ce îi obligă să poarte mască de protecție până și în sălile de clasă sau la orele de educație fizică. Senatoarea AUR îi mai îndeamnă pe părinții să depună notificări, în așa fel încât copiii să poată fi testați pentru COVID-19 doar cu acordul lor. 

Diana Șoșoacă susține că măsurile restrictive impuse de Raed Arafat, în special pentru copii, sunt mult prea dure, acuzându-l pe șeful DSU că își bate joc de cei care reprezintă viitorul acestei țări.

Domnul Arafat are o problemă gravă. Conform tuturor studiilor psihologice, abuzatul devine abuzator. Ştim unde a copilărit domnul Arafat. Altă explicaţie nu există. Copiii din România sunt abuzaţi de această persoană de un an şi ceva. De ce în alte ţări copiii nu sunt obligaţi să poarte măşti în clase, ci doar atunci când ies pe hol? În alte ţări, copiii nu fac sport cu masca pe gură, în România fac. Nu trebuie să fi absolvit Medicina să-ţi dai seama că atunci când ai mască pe gură nu poţi face efort”, a declarat Diana Şoşoacă, potrivit România TV.

Diana Șoșoacă, sfat pentru părinți: “Să depună notificare la școală, la Inspectoratul Școlar!”

În continuare, senatoarea AUR îi sfatuieste pe părinți să depună notificări la Inspectoratul Școlar, în așa fel încât copiii lor să nu poată fi testați pentru coronavirus fără acord lor. Diana Șoșoacă mai susține că șefului DSU îi place să vadă cum suferă oamenii, în special copiii.

Cum e posibil ca în Franţa masca să fie obligatorie pentru copiii de peste 11 ani, în celelalte ţări copiii să stea fără măşti la ore? Eu cred că la noi este vorba despre o bucurie a domnului Arafat de a vedea cum suferă oamenii, în speţă copiii. Le recomand părinţilor să depună notificare la şcoală, la inspectoratul şcolar, să nu semneze nimic. Nimeni nu are dreptul să atingă un fir de păr din capul copilului fără acordul părintelui. Sunt filmuleţe pe net în care se arată cum copiii sunt abuzaţi fizic de testări”, a mai precizat Diana Șoșoacă.