În urma incendiului de vineri dimineața de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, la fața locului s-au deplasat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și medicul Adrian Streinu-Cercel. 

Tragedie la „Matei Balș”. Alături de aceștia s-au mai aflat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Din primele informații, șeful DSU a precizat că că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa, iar la 5 și 14 minute au ajuns pompierii la fața locului. Raed Arafat a afirmat că trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Arafat, vizibil deranjat de jurnaliști: „Ce urlați la noi?”

Vizibil deranjat de întrebările puse de reprezentanții presei, Arafat a răbufnit: „Ce urlați la noi?”. Un jurnalist i-a spus lui Raed Arafat că se revoltă românii din cauză că „murim arși în spitale”, la care șeful DSU a răspuns că „e revoltă în capul dumneavoastră”.

Clădirea spitalului a fost construită în 1953, a fost modernizată și deține toate avizele necesare.  Cel mai recent control a fost efectuat în luna noiembrie, susține Raed Arafat.

Incendiul a fost lichidat. Se cercetează cauza

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la “Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la “Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi”, a declarat Vlad Voiculescu.

Tragedia de la „Matei Balș”. Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul „Matei Balş” din Capitală a fost lichidat.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică. Rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului. La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli”, a conchis Arafat.