Orlando Teodorovici a blocat 10 ani un post la Curtea de Conturi.Fostul ministru al PSD plimbat prin mai multe ministere de Victor Ponta și Liviu Dragnea timp de 7 ani, după o carieră anterioară de peste 20 de ani în funcții de bugetar de lux.

Îi spunem doar fostului lider din Guvernul Dăncilă că exemplul cu președintele Iohannis nu-i deloc inspirat. În învățământ, dacă postul unui profesor este blocat, este angajat un suplinitor astfel ca elevii să nu sufere.

La funcționarii publici există o altă lege. Postul rămâne blocat și figurează doar în scripte. Nimeni nu a putut organiza concurs pentru postul lui Teodorovici. Timp de 10 ani.

Din respect pentru opinia publică, precizăm că este vorba despre legea 161/2003 privind funcționarii publici care prevede la art. 88 rezervarea postului deținut de funcționarul public până la revenirea lui în structură. Chiar și după atâția ani.

„Reluarea activității se dispune prin act administrativ al conducătorilor instituției publice sau autorităților”, scrie în art. 88 al legii 161/2003. În ierarhia instituțională, Niculae Bădălău, fostul coleg de partid, este șeful lui Teodorovici. Unul dintre șefi.

Ce poziții au ocupat alți foști miniștri după expirarea mandatului

Realitatea este că ora aceasta, din multiplu ministru și senator în două mandate, Teodorovici a redevenit un funcționar public.

Cu o săptămână în urmă, acesta declara, potrivit Epoch Times, că ar putea activa în mediul privat : „Pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți haștagii care m-au criticat”.

Nu a dat detalii despre compania la care ar putea lucra sau dacă îşi va deschide propria firmă. Și-a amintit, însă, de postul blocat la Curtea de Conturi, în urmă cu 10 ani.

Ce au făcut alți foști miniștri după expirarea mandatului? Doar două exemple de foști colegi de partid.

Mihai Tănăsescu, ex-ministru de Finanțe a primit funcția de vicepreședinte a Băncii Europene de Investiții (BEI).

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe în guvernul Ponta alături de Teodorovici a activat tot ca vicepreședinte a BEI.

Ulterior a fost ofertată de Universitatea Harvard din SUA în calitate de profesor colaborator.

Iar alți foști colegi de guvern ai lui Teodorovici sunt profesori universitari, decani sau rectori de Universități.