Investirea Guvernului Cîțu va ajunge pe masa CCR, după sesizarea făcută de AUR.

Instanța de control a Constituției trebuie să stabilească dacă Hotărârea Parlamentului 31/2020 se încadrază în limitele impuse de legea fundamentală.

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, declara în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare AUR vor sesiza CCR asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîțu.

„Să nu se bucure prea devreme”

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: Cădere uşoară” a spus Claudiu Târziu, pe 23 decembrie 2020.

Ciolacu: Nu le-a ajuns cât au furat! / Cîţu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu este de părere că premierul Florin Cîţu pune la cale „cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării. Vrea să vândă cele mai puternice şi rentabile companii de stat”.

Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriaşe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîţu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării! Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice şi mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei”, a scris liderul social-democrat pe Facebook.