Fost ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, reacținează la anunțul actualului ministru, Raluca Turcan, cea care a spus că își dorește o recalculare a pensiilor și o eliminare a inechităților. Lia Olguța Vasilescu susține că Raluca Turcan nu a citit Legea pensiilor și face confuzii grave în acest domeniu.

Al doilea ministru care nu a citit legea pensiilor! Al doilea ministru care face confuzie intre Legea pensiilor publice si celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu etc! Al doilea ministru care vorbeste de inechitatile din legea pensiilor fara sa inteleaga ca INECHITATILE NU POT FI ELIMINATE DACA NU SE APLICA NOUA FORMULA DE CALCUL, adica daca nu se recalculeaza TOATE PENSIILE PUBLICE, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR. Doamna Turcan, e simplu! E o problema cu pensiile speciale! Eliminati-le, asa cum ati promis! Dar nu le amestecati cu pensiile publice! Legea noastra prevede ca toate inechitatile se elimina (intre femei si barbati, intre cei care au cotizat la fel, dar au iesit in ani diferiti la pensie, intre cei care au lucrat 35 de ani si cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toti la nivelul pensiei minime), cu conditia sa SE RECALCULEZE pensiile in baza noii formule… Cereti simularile si o sa intelegeti! Sper! In rest, vad ca nu va riscati nici macar sa spuneti ca pensiile vor creste cu 3 la suta!

L.E. Spuneti ca am mintit si nu aveam de gand sa crestem pensiile cu 40 la suta! Uitand sa mentionati ca noi le-am crescut cu 60 la suta, in timp ce eram la guvernare, prin cresterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta la pensiile peste 2000 de lei si eliminarea CASS din TOATE pensiile!”, scrie Lia Olguța Vasilescu.