Premierul României, Florin Cîţu, a semnat demiterea a nouă oameni din echipa lui Ludovic Orban. Printre aceștia sunt și consilierii de stat Tănase Stamule şi Sebastian Bodu, alături de şeful Corpului de control, Dragoş Tănăsoiu.

Demiterile, publicate în Monitorul Oficial

Demiterile membrilor din echipa lui Ludovic Orban au fost publicate în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu i-a demis pe opt dintre consilierii lui Ludovic Orban, aceştia fiind: Tănase Stamule, Radu Nicolescu, Marian Murguleţ, Ionel Roiban, Sebastian Bodu, Tony-Avramescu-Gruia Romani, Simona Mihaela Brătulescu, Dan Ştefan Meran şi Vlad Adrian Ţone.

De asemenea, tot marţi a fost demis şi şeful Corpului de control al prim-ministrului, Dragoş Tănăsoiu.

Printre cei disponibilizați de premier sunt şi secretarii de stat Romulus Lucian Iaru, Marian Murguleţ şi Petrică Lucian Rusu., din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Florin Cîțu: „România solicită încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer”

Premierul Florin Cîțu a afirmat că România a solicitat Comisiei Europene o suplimentare de opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer. Dozele cerute de premier fac parte din totaalul de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit primului ministru, față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai există și cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România.

Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19”, a explicat premierul Florin Cîțu.