Preotul care a plătit unor homosexuali peste 60.000 de euro pentru nu publica, pe internet, filme și fotografii în care era surprins în ipostaze indecente, a fost audiat, marți, la Episcopia Alexandriei și Teleormanului. După ce duhovnicul a explicat superiorilor ce s-a întâmplat, la sfârșitul interogatoriului i s-a interzis, cu desăvârșire, să mai slujească. Măsura nu este definitivă, în condițiile în care ancheta declanșată de preoți este abia la început.

Vestit în toată țara pentru ritualurile sale mai puțin întâlnite, preotul paroh din localitatea Fotăchești, Marin Ene, se află în mijlocul unui scandal sexual uriaș după ce a anunțat autoritățile că este șantajat de mai mulți bărbați.

Potrivit unor surse judiaciare, preotul Marin a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, la Secția 24, din București, unde a  spus că este ținta unui șantaj. Părintele a mărturisit că mai mulți bărbați l-ar fi șantajat, iar în decursul a patru luni i-ar fi luat aproximativ 300.000 de lei, adică peste 60.000 de euro.

Acesta ar fi spus că este vorba despre niște filmări compromițătoare, în care apare în compania mai multor bărbați, pe care i-a însoțit într-un sejur pe litoral.

Ca urmare, sub coordonarea unui procuror, anchetatorii au pus la cale un flagrant în urma căruia au reușit să pună mâna pe opt indivizi.

În urma acțiunii polițiștilor, reprezentanții Episcopiei Alexandriei și Teleormanului s-au sesizat la rândul lor, cu privire la motivele pentru care era șantajat părintele Marin și care contravin moralei creștine.

Ca urmare, acesta a fost chemat, marți la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, însoțit de avocatul său, pentru a povesti superiorilor ce a scris în plângerea depusă la Poliție.

Surse bisericești au declarat, că părintele Marin a povestit că, în această vară s-ar fi înțeles cu un șofer de taxi pe care îl folosea destul de des atunci când avea nevoie să ajungă undeva, să-l ducă la mare.

Părintele a cerut o expertiză tehnică

Șoferul nu ar fi venit singur, ci însoțit și de alți tineri, vechi cunoștințe ale polițiștilor. În timpul scurtei vacanțe, părintele ar fi fost filmat în timp ce întreținrea relații sexuale cu însoțitorii săi, care ar fi început să-l șantajeze.

Întrebat dacă imaginile sunt reale, părintele Marin a explicat că, în mare parte acestea sunt niște trucaje și s-a angajat să dovedească acest lucru prin intermediul unor expertize tehnice. În plus, acesta a deschis, în acest sens, un proces civil împotriva celor care îl șantajau.

Referitor la acest lucru, preoții care au stat de vorbă cu el, l-au întrebat de ce a fost de acord să plătească dacă știa că este vorba despre niște imagini false.

Sursele citate au afirmat că părintele ar explicat că ar fi încercat astfel să evite un scandal care ar fi adus Bisericii mari prejudicii de imagine.

Bătrânul, care este aproape orb și are mari probleme locomotorii, a spus că banii au fost împrumutați, în mare parte, de la un tânăr care își strânsese 500.000 de lei ca să-și cumpere o locuință.

I s-a interzis să mai slujească

În urma discuției cu superiorii de la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, părintelui Marin „i s-a interzis în totalitate săvârșitea lucrurilor sfinte până la finalizarea totală a procesului civil”, care se referă la veridicitatea imaginilor. În cazul în care preotul Marin Ene nu va reuși să demonstreze, în instanță, că acestea sunt trucate, va fi caterisit, adica va fi dat afară și nu va mai avea dreptul să slujească niciodată.

Preotul Marin Ene mai avea un an și opt luni până la pensie. Locul acestuia în Parohia Fotăchești a fost luat chiar de către fiul său, Iustin, care a urmat, la rândul său, calea Bisericii.

Părintele Marin era extrem de respectat dar și controversat în lumea credincioșilor, după ce a practicat mai multe metode care au fost considerate de unii adevărate vrăjitorii, după ce i-a călcat în picioare pe unii enoiriași, spunându-le că ritualul acesta ar putea să-i vindece de boli. În plus, părintele obișnuia să și ghicească în Evanghelie.

Pe de altă parte, era și un duvovnic căutat de oameni din toată țara, inclusiv de persoane publice. Una dintre vedetele care a declarat, public, că se destăinuie în fața părintelui Marin a fost Oana Zăvoranu.

Conform Realitatea.net, aceasta a declarat că îl vizitează, în secret, pe părintele Marin de la Videle „Mă împărtășesc și mă spovedesc. Nimeni nu știe când merg eu la biserică. Am un duhovnic, părintele Marian de la Videle, pe care-l respect enorm. Discuția cu acest om și pildele pe care mi le-a dat m-au ajutat enorm”, spunea Oana Zavoranu in 2011.