Nouă persoane propuse pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate vor fi audiate miercuri, începând cu ora 11,30, în comisiile parlamentare reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării.

Audierea, care ar fi trebuit să aibă loc pe 18 noiembrie 2020, în legislatura anterioară, a fost amânată deoarece programul comisiilor nu a putut fi aprobat de Biroul permanent al Senatului, din lipsă de cvorum.

Miercuri vor fi audiaţi Nineta Bărbulescu – propusă pentru funcţia de ambasador în Malaezia, Dan Bălănescu – Indonezia şi Timorul de Est, Brânduşa Predescu pentru Bulgaria şi Daniela Laura Popescu – Marea Britanie.

Audierile din Parlament îi vizează şi pe Cristian Istrate – propus ambasador în Federaţia Rusă, Daniela Sezonov-Ţane – India, Maldive, Bangladesh şi Nepal şi pe Dan Mihalache pentru Cipru.

De asemenea, vor fi audiaţi Răzvan Rotundu – propus ambasador în Georgia şi Bogdan Mănoiu – în Canada.

Pe 7, 19 şi 28 octombrie 2020, comisiile reunite ale Parlamentului au audiat alţi 22 de candidaţi pentru posturi de ambasadori, toţi primind aviz favorabil.