Este anchetă uriașă în cazul bărbatului mort de COVID și dispărut de la Spitalul Floreasca. Cadavrul îngropat de o altă familie ar urma să fie deshumat. Ieri au fost audiate mai multe persoane, inclusiv familia care a plâns alt mort și cadrele medicale.


Procurorii au deschis un dosar penal pentru neglijenta in serviciu. Fiica barbatului mort a afirmat, astazi, intr-o interventie telefonica , ca a fost anuntata de decesul tatalui sau pe data de 29 decembrie, si nu pe 31, asa cum a aparut in medaia. „M-au sunat pe 29 decembrie. Pe 30 am facut formalitatile la spital, la Primarie. Cand am ajuns la spital eram pregatiti cu toate. (…)

Nimeni nu ne poate garanta ca persoana ingropata este tatal meu. Deja trecem printr-o trauma. Mama ieri a intrat in morga si cred ca a vazut 20 de cadavre, fie ca erau (morti) de Covid, fie nu. Politia ne-a zis, va dati seama ca nu am intrat noi, de capul nostru”, a afirmat femeia. Fiica persoanei decedate la Floreasca la finalul anului trecut spune ca a luat deja legatura cu familia care – se presupune – ca ar fi incurcat cadavrele si ca va ridica trupul tatalui sau doar dupa identificarea acestuia. „Tatal meu a fost ingropat undeva, in Baneasa. Celeilalte familii nu i-a fost permis sa identifice cadavrul pentru ca avea Covid. Asteptam autoritatile sa se pronunte, iar cei vinovati sa plateasca.

Mama mea a fost audiata ieri, pe mine nu m-au chemat. Ce a spus mama as fi spus si eu. Asteptam autoritatile sa ne cheme, sa il recunoastem. Noi nu luam cadavrul daca nu il recunoastem”, a mai spus aceasta.   Va reamintim ca rudele unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie.