Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inaugurat, la 31 decembrie 2020, Parcul Elisabeta Rizea, cunoscută luptătoare anticomunistă.

O inițitiavă demnă de aplaudat la prima vedere. Jurnaliștii aruncă, însă, o adevărată bombă în spațiul public.

Sursa citată susține că noul parc se află într-un grav litigiu.

„Ce se întâmplă în realitate:

1. Parcul Elisabeta Rizea, situat pe Bulevardul Poligrafiei lângă Casa Presei, nu este în administrarea Sectorului 1.

2. Parcul, odinioară locație pentru grajdurile regale, se află în litigiu.

3. Clădirile, (sediul ADP), terenurile și absolut tot ce se află pe respectivul domeniu nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1.

4. „Un nou parc va fi redat locuitorilor Sectorului 1” – cum poți oferi ceva ce nu îți aparține?

5. Inaugurarea de astăzi, 31 ianuarie 2020, stă sub semnul întrebării, deoarece orice sumă, oricât de mică, investită într-o locație care nu ține de administrarea Primăriei Sectorului 1 este un fapt ilegal.

6. Există o alee nouă, dale noi și, desigur, au fost făcute defrișări. Toate acestea nu se fac pe ochi frumoși și nu se fac peste noapte. Explicația: au fost investite fonduri frumușele într-un teren aflat în litigiu.

7. Orice defrișare, orice copac tăiat, orice dală pusă, orice decorație (fie ea și un ursuleț) înseamnă bani și aprobare: banii nu pot fi explicați, iar aprobarea este inexistentă.

8. Curtea de Conturi a încercat să obțină terenul în vederea construirii unui sediu. Deși s-a încercat revendicarea terenului, la ora actuală întrebările rămân fără răspuns. Motivul? Din nou, litigiul.

9. Orice leu băgat în proprietatea altcuiva este un fapt ilegal. Pentru inaugurare sau pentru investiția într-un domeniu aflat în litigiu este nevoie de un aviz de la Direcția de Mediu. Aviz care nu se obține peste noapte, aprobare care nu se obține peste noapte.

10. Supoziție: dacă a fost făcută o sponsorizare, nu există transparența promisă: cine a sponsorizat? De ce nu există un raport? De ce nu există un nume?

Concluzie: Cum poți oferi ceva ce nu îți aparține?

„Aplaudăm” inițiativa doamnei Clotilde Armand și faptul că pe 31 decembrie, când se profită de neatenția bucureștenilor, un spațiu aflat în litigiu devine un simbol al noii conduceri din Sectorul 1.

Am aplauda și mai mult dacă aceasta ar face publice actele pe proprietate și ar veni cu 10 explicații pentru cele 10 motive de mai sus. Altfel, bucureștenii primesc doar iluzii vândute pe Facebook, poze frumoase și un „cadou” ilegal.”, scrie sursa citată.

Ce a anunțat Clotilde Armand, pe Facebook, la 31 decembrie 2020

Așa cum bine a spus cineva astăzi: numele eroinei Elisabetei Rizea ar trebui să-l poarte câte un parc, stradă sau instituție din fiecare oraș al României. Pentru că restabilirea adevărului ține de reîntregirea memoriei unei națiuni. Aia care o face să fie un popor, și nu o populație…”, este mesajul postat de Armand.