Acum o săptămâna, atacantul senegalez al celor de la Istanbul Başakşehir îi ţinea lecţii despre rasism centralului din România, chiar pe „Parc des Princes“. Acum, brusc, şi-a schimbat.

UEFA a început o anchetă riguroasă în care, mai nou, sunt vizaţi şi turcii de la Istanbul Başakşehir, nu doar brigada din România, aAşadar, un verdict din partea forului european poate aduce suspendări drastice de ambele părţi.
De aceea, probabil, atât arbitrii din România, cât şi formaţia turcă au interesul să o dea la pace şi, atunci când se vor prezenta în faţa UEFA, să ceară soluţionarea cazului fără pedepse dure. 
Un prim pas spre împăcare pare că a fost făcut de Demba Ba, atacantul celor de la Istanbul Başakşehir. Acesta a luat numărul lui Sebastian Colţescu de la conaţionalul său, Ousmane N’Doye, mijlocaş care a evoluat mulţi ani în Liga I, dar şi în „B“. Informaţia a fost oferită pentru Pro TV chiar de N’Doye, care a explicat că, după dialogul telefonic, lucrurile s-au clarificat între Ba şi Colţescu. 
Acum o săptămâna, jucătorul celor de la Istanbul Başakşehir s-a lansat într-un monolog la adresa centralului din Craiova, chiar pe gazonul de pe „Parc des Princes“, dându-i lecţii despre rasism! Ce a povestit Ousmane N’Doye? *I-am dat numărul lui Sebi lui Demba Ba şi i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic.

Din partea mea, era frumos sa fac asta şi am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine. *Au vorbit, s-au înţeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi şi mi-au zis că sunt foarte fericiţi. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colţescu despre Demba *A fost o neînţelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun.
Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la naţională. I-am explicat şi el a înţeles foarte bine. *El a spus că n-a auzit nimic urât de la Colţescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul ‘negru’ în stadion.

El n-a zis că e rasism. A spus că nu poţi sa foloseşti cuvântul ăsta pe stadion. Şi Sebi a înţeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare. *Am fost sunat de jurnalişti de peste tot. Eu n-am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost şocată când a aflat ce am zis de România. E ţara mea.