Liderul PSD se gândește la guvernare. Marcel Ciolacu îi arată pisica președintelui Klaus Iohannis, afirmând că social-democrații și partidul lui George Simion controlează 47% din Parlament, ceea ce înseamnă că în orice moment balanța puterii se poate înclina spre această tabără.

Deranjat de discuțiile purtate la Vila Lac de liberali și „partenerii” din USR PLUS, la care au luat parte și cei din UDMR, social-democrații răspund cu o posibilă alianță cu AUR.

Ciolacu caută majoritatea. Cine se alătură alianței cu AUR

Partidul lui George Simion a fost marea surpriză a alegerilor parlamentare, intrând în noul legislativ înaintea unor „forțe” ca Pro România sau PMP. Chiar dacă la nivel declarativ spune că nu se poate vorbi despre o alianţă politică între PSD și AUR, Marcel Ciolacu îi aruncă pisica lui Klaus Iohannis când spune că cele două formații „au 47% în Parlament”. Cu alte cuvinte, e clar că liderul PSD își face tot felul de calcule politice.

Eu m-am săturat să ne judecăm cum ne judecau unii în campanie electorală, să ne împărţim în buni şi în răi.

Instituţional, în acest moment comunicăm, categoric! Nu vorbim de o alianţă politică. Există anumite elemente, uitaţi-vă la acest abuz al celor care au pierdut şi vor să ocupe totul în Parlament. E normal că comunicăm cu cei de la AUR şi eu comunic cu domnul Simion pe această temă. Nu avem un proiect politic comun în acest moment”, a spus Ciolacu, la România TV.