Prima rundă de consultări între preşedinte Iohannis şi partidele parlamentare s-a încheiat fără niciun rezultat. Ludovic Orban se întoarce marţi dimineaţa la Cotroceni, potrivit unor surse politice, pentru discuţii cu Iohannis. Între timp, în PNL se conturează două tabere, iar tensiunea nu lipseşte din Alianţa USR-PLUS.

Potrivit mai multor surse din PNL, liberalii sunt împărţiţi în două tabere, în urma blocajului de la negocieri. Prima tabăra speră că Ludovic Orban va fi silit de Klaus Iohannis să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor, pentru a debloca negocierile.

O a doua tabără este reprezentat de cei care speră că Iohannis va veni cu o altă soluţie de premier desemnat, care să asigure atât formarea viitorului guvern, cât şi liniştea în partid. Varianta Nicolae Ciucă este vehiculată şi public de unii liberali.

Apele nu sunt liniştite nici în Alianţa USR-PLUS. O parte dintre liderii alianţei vor ca Dan Barna să renunţe la preşedinţia Camerei Deputaţilor, pentru a se debloca negocierile. În acelaşi timp, adversarii interni ai lui Barna ar putea profita, iar Dacian Cioloş ar fi mai puternic în viitorul partid USRPLUS.

În funcţie de rezultatul discuţiei dintre Iohannis şi Orban, PNL şi USR-PLUS aşteaptă să vadă dacă vor relua negocierile marţi sau nu.