Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul D.G.A., pun în aplicare, în această  dimineață 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timis.

”În perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real”, transmite MAI.

Potrivit surselor noastre, polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice îl vizează pe fostul deputat Octavian Goga, în calitate de administrator al celor 6 societăți comerciale aflate în centrul anchetei. Goga a fost suspendat din Parlament, în luna septembrie a anului 2018, ca urmare a unei condamnări  cu suspendare – 2 ani și 4 luni – pentru ca a refuzat prelevarea de probe biologice.

”Ca urmare a deciziei din 24.09.2018 a ICCJ transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de Tribunalul Bucureşti cu privire la deputatul Octavian Goga, (…) luăm act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga. Vacantarea acestui loc va fi supusă votului pe baza proiectului de hotărâre întocmit de Comisia de juridică”, s-a anunțat la momentul suspendării sale.

Fostul deputat ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare

Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare în acest dosar, iar prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

”La activități participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române”, au anunțat reprezentanții MAI.