Unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Nebraska a reușit să păcălească autoritățile timp de 35 de ani, folosindu-se de identitatea unui bebeluș mort în 1955, au dezvăluit, joi, procurorii federali.

Howard Farley a fost prins, miercuri, în timp ce încerca să plece cu avionul personal, ținut într-un hangar de pe proprietatea sa din Florida, informează Maria Chapa Lopez, procurorul SUA.

Fugarul în vârstă de 72 de ani a fost condamnat în 1985, după ce s-a stabilit că se află în spatele Southern Line, o linie feroviară folosită pentru a muta droguri pe teritoriul SUA.

Farley a rămas singurul condamnat în libertate, dintr-un număr de 73 de persoane, implicate în traficul de droguri.

Farley a folosit identitatea unui bebeluș mort în 1955

Timp de 35 de ani, Farley a trăit bine-mersi, folosindu-se de identitatea unui bebeluș din Florida, decedat în 1955.

Farley a furat identitatea unei persoane identificate drept „T.B”, care s-a născut în Lake Worth, Florida, în 1954 și a murit trei luni mai târziu.

Identitatea reală a traficantului a ieșit la iveală după ce guvernul a primit în februarie o cerere pentru reînnoirea pașaportului, în care erau folosite numele, data nașterii și CNP-ul lui „T.B.”.

Anchetatorii au descoperit că persoana era moartă, iar datele sale au fost înregistrate de abia în 1983, o acțiune neobișnuită pentru cineva născut în 1954.

Amprentele lui Farley, identice cu ale traficantului căutat încă din 1985!

Potrivit unei reclamații, Farley a folosit informațiile lui „T.B.” pentru a obține pașaport în trei rânduri: martie 1987, octombrie 1998 și octombrie 2008.

Acesta a folosit pașaportul fals chiar și pentru a călători în Vietnam, în 2018.

De asemenea, traficantul avea permis de conducere și licență de pilot cu identitatea lui „T.B.”!

Miercuri, polițiștii au mers la casa lui Farley din Weirsdale, Florida, unde acesta locuia alături de o vietnameză de 56 de ani, încă din anul 2007. Aceștia doreau să-l rețină pentru frauda cu pașaportul, dar au descoperit că amprentele lui Farley sunt identice cu ale unei persoane căutate în Nebraska încă din 1985.

Pentru frauda cu pașapoarte, Farley riscă maximum 10 ani de închisoare într-un penitenciar federal.