Liță Dumitru, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, a rămas pe drumuri în SUA, după ce a fost dat afară din casă. Dezamăgit de situație, ex-internaționalul este decis să revină pe plaiurile natale, unde are de gând să-și dea ultima suflare. 

Din cauza pensiei de doar 2.200 de lei pe care o încasează în România, Liță Dumitru a plecat în SUA cu speranța că-și va găsi liniștea. Nu a avut, din păcate, deloc noroc, iar un om de afaceri l-a umilit, pur și simplu.

Un american a cărui mamă este româncă mi-a dat efectiv țeapă. Tipul are aici o Academie și îmi promisese multe, dar până la umă nu s-a întâmplat ceea ce spunea. După trei luni am rămas efectiv în stradă, ne-a dat afară din casă. 

Am luat-o iar de la sub zero, ne-am mutat în zona unde are fata școala, unde este într-o clasă alături de cei mai inteligenți copii din America, genul acela de clasă specială”, a declarat Liță Dumitru la Radio Sport 1.

Liță Dumitru, gata să revină în țară: “Am un plan!”

Profund dezamăgit de ce a pățit în SUA, fostul mare internațional este decis să revină în România și să înceapă la București un proiect la clubul de fotbal Concordia Chiajna. Primarul Mircea Minea îl susține total.

Sigur că mă trage ceva spre țară. Am un plan și am și vorbit pentru realizarea lui. Port discuții și am promisiune de la domnul Mircea Minea. Dacă acum, în iarnă, îmi dă echipa mare, vin acasă. Dacă nu, la vară, tot împreună cu Concordia Chiajna, vreau să deschid o Academie privată de fotbal, care să poarte numele meu”, a mai spus fostul fotbalist.

“Fata mea nu vrea să vină în România”

Liță Dumitru a mai precizat că, spre deosebire de el, fata lui nu ia în calcul să se întoarcă în țara unde s-a născut.

Fata mea însă nu vrea să vină în România. Aici are mari perspective. E pe drumul bun și vrea să devină arhitect. Eu vreau să mor acolo, în România. Poate cumpăr un apartament cu două camere, când fata va fi destul de mare. Nu pot uita zăpada de acasă, muntele și maidanul, cu 7-8 kilometri pe jos, doar ca să joc fotbal. România m-a făcut fotbalist”, a mai declarat fostul jucător.

Lită Dumitru a fost unul dintre cei mai fotbaliști pe care i-a avut România de-a lungul istoriei. Fostul mijlocaș ofensiv are 57 de meciuri la echipa națională, unde a marcat 12 goluri.