Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, consumul a continuat să crească în luna octombrie, iar economia îşi revine după perioada grea din martie şi aprilie.

„INS a publicat în această dimineaţă (joi, n.r.) cifrele pentru consum în octombrie. Ceea ce estimam pentru economie s-a întâmplat. Consumul continuă să crească, am depăşit nivelul anului trecut, am revenit după perioada grea din martie şi aprilie”, a declarat şeful de la Finanţe la Radio Guerrilla, potrivit Agerpres.

El a mai spus că veniturile fiscale au fost mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

„Avem execuţia la noiembrie, lună care continuă cu veşti bune. Veniturile fiscale sunt mai mari decât anul trecut în noiembrie. Înseamnă că economia îşi revineşi vreau să mulţumesc antreprenorilor, românilor, pentru că într-un an dificil am reuşit împreună să facem lucrurile să funcţioneze”, a subliniat ministrul citat.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,3%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,3%).

Florin Cîțu aruncă bomba pentru partidele din România: Subvenția va fi redusă semnificativ în 2021!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că lucrează la bugetul de stat pe 2021precizând că una dintre măsurile prin care se fac economii este tăierea subvențiilor pentru partidele politice.

Florin Cîțu a reamintit într-o postare pe contul de Facebook faptul că și în anul 2020, chiar dacă a fost unul electoral, subvențiile pentru partidele politice au fost micșorate cu 30%.

Cîțu. anunț despre bugetul țării pe 2021

„Buget 2021. Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:
– tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.