Un europarlamentar și mai mulți diplomați ar fi fost printre „invitații” la o orgie sexuală, întreruptă de polițiști, la Bruxelles. Poliția de la Bruxelles a făcut arestări multiple, printre care se aflau  mai multe persoane „care au invocat imunitatea de la instituțiile UE” – una dintre acestea având cetățenia maghiară – participând la ceea ce a fost descris în mass-media locală ca „o orgie sexuală”.

Potrivit Politico, un oficial apropiat anchetei a declarat că ofițerii au fost chemați după ce s-a depus „o plângere pentru tulburarea linistii publice” referitoare la o  petrecere organizată într-un apartament, vineri seară, în centrul Bruxelles-ului.

Potrivit presei belgiene, The Brussles Time, poliția a găsit 25 de bărbați goi, inclusiv un europarlamentar și câțiva diplomați.

Raportul mass-media a mai spus că europarlamentarul,  a cărui identitate și naționalitate nu au fost făcute publice, s-a rănit și a fost reținut de poliție înainte de a pretinde imunitatea Parlamentului European.

Conform normelor interne, imunitatea nu poate fi revendicată atunci când un deputat este găsit în fapta de a comite o infracțiune. Parlamentul European nu a confirmat nicio anchetă în curs. Potrivit normelor interne, Parlamentul nu poate lua sancțiuni împotriva unui europarlamentar care a comis o infracțiune în afara atribuțiilor sale parlamentare.

La fața locului au fost găsite droguri și alcool.