Fostul președinte al României, Traian Băsescu, actual europarlamentar și președinte de onoare al PMP, spune că românii ar trebui lăsați să meargă la biserică în pandemie, deoarece România este un pilon al creștinătății și în Occident bisericile sunt tot mai goale și din spate vin „tare” moscheile, care sunt tot mai pline și au tot mai mulți adepți.

Băsescu spune că pelerinajele se pot desfășura, dacă oamenii respectă cu strictețe măsurile anti-COVID.

„Pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare, cu respectarea măsurilor de siguranță, pentru că sănătatea e cea mai importantă. În vreme ce în Occident, bisericile sunt destul de goale, la o competiție cu moscheile, care fac tot mai mult prozeliți, la noi, oamenii vor să meargă să se roage. Din acest punct de vedere, România e un pilon de creștinătate, care nu trebuie zdruncinat, dimpotrivă: trebuie consolidat!”, a spus fostul președinte în dialog cu Robert Turcescu la PMP TV.

Raed Arafat nu este acea minte limpede pentru situații de criză! / Nu mai au unde să pună cadavrele…

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat, că Raed Arafat, șeful DSU, cel care gestionează criza COVID-19 alături de ministrul Sănătății, nu este acea minte limpede de care avem nevoie în pandemie. „Nu m-am supărat deloc pe Arafat”, a spus Băsescu, adăugând însă că acesta ar fi bun în altă parte, nu la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Vă referiți la pandemie. E gestionată catastrofal și o spun cu multă părere de rău, pentru că susțin de luni de zile că măsurile trebuie luate preventiv și nu după ce s-a umflat tot. Chiar și acum sunt pe jumătate. Nimeni nu își asumă nimic.ADVERTISING

Nimeni nu are evidența paturilor la ATI. Cea mai mare greșeală e tratamentul diferit pe teritoriul național. Se spune că aceste județe nu au ajuns la 3%, le lăsăm relaxat. Vor ajunge, dacă nu au ajuns. Dacă nu se iau măsuri ferme. Cred că avem un management catastrofal, a dus la limită sistemul de sănătate și mă uit așa… Ți se strânge pielea pe spate, am ajuns să punem morții în containere, nu mai sunt locuri la morgă.”, a spus Băsescu.