Victor Ponta nu pare să-şi poată renega pe deplin trecutul de plagiator. Într-un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă tristeţea despre vestea morţii lui Diego Maradona, fostul premier i-a copiat postarea lui Gary Lineker, fost internaţional englez, actualmente comentator sportiv.

Ştirile din Argentina anunţă că Diego Armando Maradona a murit. A fost de departe cel mai bun jucător al generaţiei mele şi poate chiar cel mai bun din toate timpurile. După o viaţă binecuvântată, dar tulburată, să sperăm că va găsi în sfârşit alinare în mâinile lui Dumnezeu”, a scris Gary Lineker pe Twitter. Gary Lineker@GaryLineker

Reports from Argentina that Diego Armando Maradona has died. By some distance the best player of my generation and arguably the greatest of all time. After a blessed but troubled life, hopefully he’ll finally find some comfort in the hands of God. #RipDiego164KTwitter Ads info and privacy17.3K people are talking about thisLa puţin timp după publicarea mesajului de către Gary Lineker, Ponta şi-a încercat şi el condeiul pe Twitter în onoarea lui Maradona, aparent copiind pur şi simplu ultima parte din mesajul lui Lineker, aşa cum a semnalat un observator ager pe Facebook

 „Unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile a murit la vârsta de 60 de ani după ce a suferit un infarct în Argentina. După o viaţă binecuvântată, dar tulburată, să sperăm că va găsi în sfârşit alinare în mâinile lui Dumnezeu”, a scris, în engleză, Ponta. Contul de Twitter al lui Victor Ponta nu este verificat, dar site-ul oficial al acestuia are trimitere directă la pagina de Twitter. Mai mult, potrivit unei postări pe Facebook a Emiliei Şercan, chiar şi prima parte a mesajului iniţial al lui Ponta a fost plagiat.

In 2016, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul fostului premier Victor Ponta.  Ordinul semnat de ministrul Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a certificat faptul că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat.  În luna iulie a acestui an, Victor Ponta a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.