Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a renunțat la polițiștii locali care îi păzeau biroul și a anunțat totodată o reducere de personal în cadrul echipei de pază. 

Zilnic, la postul de pază din fața biroului noului primar ales, Nicușor Dan, erau repartizați 5 polițiști locali. În plus, edilul a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei Capitalei să fie redus de la 27 la 10 persoane, relatează Hotnews.

„Este nepotrivit ca o Primărie să fie păzită ca o cetate”

În același timp, Nicușor Dan a declarat că va redirecționa o parte din personalul din Primărie pentru sarcini care sunt mai mult utile locuitorilor Capitalei. După această decizie, 20 de polițiști locali vor participa la acțiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea legislației din acest domeniu.

”Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetățenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituțiile aflate în subordinea Primăriei la activități cu adevărat utile bucureștenilor. De acum, 20 de polițiști locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu.

Sunt convins că vor face o treabă excelentă și își vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viață mai bună cetățenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la ușă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreață, ci o instituție deschisă, cu activitate transparentă”, a declarat Nicușor Dan după ce marți a avut o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliției Locale București, pentru eficientizarea activității acestei instituții din subordinea Primăriei Generale.

Echipa de consilieri se încheagă

Luni, actualul primar și-a ales și un consilier personal pe domeniile învățământ și cultură, în persoana Lilianei Toderiuc Fedorca, membru PNL si inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Fedorca este de profesie profesoară de matematică și este apropiată a ministrului Educației.

Pe 18 noiembrie, Nicușor Dan a făcut prima numire în echipa sa de consilieri: Edmond Niculușcă, directorul asociației ARCEN, care a luptat în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului construit din Capitală. Acesta se va ocupa de consolidare și implicit probleme de patrimoniu.