Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona a murit, în urma unui atac de cord, scrie presa din America Latină.

Vești cutremuratoare din Argentina! Diego Maradona si-a pierdut viata la 60 de ani! Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, potrivit ziarului Clarín. Vedeta argentiniană nu a reușit să-și depășească constantele probleme de sănătate și a murit după ce a leșinat acasă.

Fotbalistul argentinian a murit după ce a suferit un stop cardio-respirator la casa sa din Tigre, unde s-a stabilit după operația la cap, potrivit ziarului

Moartea sa vine la două săptămâni după operație în urma unei sângerări la nivelul creierului. Diego Maradona se afla în recuperare după  intervenția chirurgicală.

Diego Maradona a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural. Medicul Alfredo Cahe a venit, însă, cu dezvăluiri crunte, ulterior, și anunța că argentinianul are nevoie de asistentă permanentă, pentru că este dependent de alcool și medicamente care inhibă anxietatea.

Diego e de necontrolat. E la fel ca atunci când l-am dus în Cuba, la dezintoxicare. Trebuie să stea departe de alcool”, a declarat medicul sud-american.

E dificil, pentru că a schimbat drogurile cu alcoolul și starea sa se deteriorează tot mai mult. Să luăm taurul de coarne și să fim fermi. Diego are nevoie de asistență permanentă, să-l convingem să continue tratamentul!”, a mai sublinat Alfredo Cahe

Maradona, câștigătorul Cupei Mondiale din 1986 cu echipa națională a Argentinei, a fost internat de urgență în urmă cu trei săptămâni la o clinică din orașul La Plata.

La ediția din 1986, când Argentina a devenit campioană mondială, Maradona a rămas în istoria fotbalului în special pentru cele două goluri înscrise în sfertul de finală cu Anglia