Cezar Petcu a devenit celebru în lumea interlopă după ce a avut un conflict cu Marius Alecu, zis „Bebino” sau „King Kong din Berceni”, liderul Clanului Sportivilor. Cel poreclit „Joe” l-a tăiat cu sabia pe rivalul său și a fost condamnat recent pentru tentativă de omor. Însă, brusc, Petcu s-a îmbolnăvit și a formulat prin intermediul avocatului o cerere de întrerupere a pedepsei, invocând probleme de sănătate, conform spynews.ro.

Ce spune legea

„Executarea pedepsei închisorii sau a detențiunii pe viață poate fi întreruptă (…) când se constată pe baza unei expertize medico-legale că persoana condamnată suferă de o boală ce nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și face imposibilă executarea imediată a pedepsei, iar instanța constată, pe baza probelor, că specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății și apreciază că amânarea executării și lăsarea în libertate nu prezintă un pericol pentru ordinea publică”, se precizează în articolul de care face uz interlopul.

Pedeapsa a fost diminuată la Curtea de Apel

Conform sursei citate, judecătorii de la Tribunalul București au fost promți și au stabilit să țină ședința legată de cererea lui Cezar Petcu la ora 23.59. „Se emite adresă la Penitenciarul Rahova pentru a comunica acte și înscrisuri medicale din care să rezulte dacă petentul este în evidență cu afecțiuni medicale/cronice și o copie a MEPI în executarea căruia se afla acesta. Se emite adresă către condamnat pentru a comunica dacă își mai menţine această cerere sau înţelege să o retragă şi dacă este de acord cu efectuarea expertizei medico-legale”, au stabilit magistrații.

Inițial, Cezar Petcu și Mohamed Ionescu, implicat și el în conflictul cu „Bebino” au fost condamnați în primă instanță la câte 6 ani și 8 luni pentru tentativ de crimă. La Curtea de Apel, pedeapsa le-a fost micșorată la 5 ani.