Medicii care se împotrivesc vaccinării ar să își asume morții, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, marți seară, la Antena 3. 

Adrian Streinu Cercel, candidat PSD pentru Senatul României pe lista din București, a declarat, marți seară, la Antena 3, că vaccinul anti-coronavirusnu trebuie contestat și că medicii care se opun acestui vaccin ar trebuie să își asume morții.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (…)”, a declarat candidatul PSD.

3 soluții pentru oprirea răspândirii pandemiei

„Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (…) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate”.

„A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Streinu Cercel, despre medicii care contestă vaccinul: Să își asume morții

„Nu este vorba de efecte adverse, acestea sunt evaluate în perioada studiilor. Există riscul doar ca el să nu fie eficient. Efectele secundare sunt minimale”, a mai spus Adrian Cercel.

În ceea ce privește medicii care critică vaccinul, medicul Streinu Cercel a declarat: „Sau dacă nu tac din gură, să își asume morții (…) Să vină cineva să spună că nu își dă seama cum e făcut vaccinul? Despre ce vorbim?”, a mai declarat Streinu Cercel.