Ioana Constantin – fost candidat PMP pentru Primăria Sectorului 1 la alegerile locale – a postat un mesaj acuzator la adresa social-democraților, în mediul online, considerând că acești sunt doar ”politicieni mărunți”. Totodată, Ioana Constantin îndreaptă, în același text, și un deget acuzator către USR. 

Mesajul Ioanei Constantin are ca punct de plecare reunirea Birourilor Permanente pentru eliminarea speciale și notează, pe pagina sa de socializare, că reprezentanții PSD condiționează acest demers de ”un vot legat de alocații.

”Ce politicieni mărunți! PSD condiționează reunirea Birourilor Permanente pentru eliminarea pensiilor speciale de un vot legat de alocații. E simplu de tot, nu puteți minți la nesfârșit:

  • PSD a guvernat și a lăsat alocațiile 84 de lei. 84 DE LEI!; apoi, dublarea dublării a însemnat de fapt 150 de lei. Așa că, să plecați capul în fața copiilor României pentru sumă mizeră pe care ați oferit-o ca alocație ani în șir și pentru dezastrul din întreg sistemul de învățământ românesc;
  • Pensiile speciale pentru politicieni au fost inventate de PSD; un ultim gest disperat a fost chiar al Vioricăi Dăncilă care, prin OUG, în campanie ca șmecherii, a inventat pensiile speciale pentru aleșii locali prin Codul Administrativ;
  • Demisia nu înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Așadar, PSD & USR să vorbim puțin despre fapte: demisiile voastre nu înseamnă că s-au terminat pensiile speciale în România. Trebuie eliminate articolele din Statutul Deputaților și Senatorilor, dacă vrem pe bune să le eliminăm. PMP a cerut azi, dacă sunteți corecți în demisiile voastre, reunirea Birourilor Permanente pentru a vota exact asta. Vă e frică de colegii voștri care nu și-au depus demisiile?”, scrie Ioana Constantin.

Ioana Constantin: ”Țara asta a fost clădită de oameni curajoși, de oameni drepți, nu de mincinoși, nu de hoți…”

Ioana Constantin continuă mesajul postat pe Facebook scriind că România, în ultimă instanță, nu a fost ”clădită” de ”mincinoși, hoți și lași”, iar faptul că unele pensii speciale ajung și la 75.000 de lei demonstrează modul dezastruos în care a fost guvernată țara.

”Eliminarea pensiilor speciale este o prioritate, iar reducerea numărului de parlamentari la 300 – plus 2 tururi de scrutin și creșeterea numărului de mandate pentru diaspora – sunt, în același timp, esențiale.

  • Că pensia minimă e cca. 700 de lei, pensia medie 1.400 lei, iar unele pensii speciale ating și 75.000 lei ține de cum ați guvernat;
  • Ca să eliminăm pensiille speciale pentru politicieni trebuie 2 lucruri: a. Trebuie abrogat articolul din statutul deputaților și senatorilor prin care s-au instituit pensiile speciale pentru parlamentari; b. Trebuie eliminate din Codul Administrativ pensiile speciale pentru aleșii locali: primari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene.

Țineți minte, domnule Ciolacu (și domnule Barna), țara asta a fost clădită de oameni curajoși, de oameni drepți, nu de mincinoși, nu de hoți, nu de lași. Ați fost aleși să faceți legi drepte pentru oameni. Haideți în Parlamentul țării noastre și să votăm: eliminarea pensiilor speciale; 300 de parlamentari, 2 tururi de scrutin, creșterea numărului de mandate pentru diaspora. Curaj!”, încheie Ioana Constantin.