Mihai Budeanu a fost testat pozitiv cu COVID-19. Starea sa de sănătate prezintă unele probleme, de aceea medicii au decis să-l mute la Terapie Intensivă.

Constănţeanul Mihai Budeanu, membru al trupei 3 Sud Est, a fost internat în urmă cu câteva zile la Spitalul Municipal din Mangalia, unul dintre cele şase spitale suport COVID-19 din judeţul Constanţa.

Aici, deoarece starea de sănătate a pacientului a prezentat probleme, medicii au decis să-l transfere pe Secţia de Terapie Intensivă (ATI).

De la Spitalul Mangalia, Mihai Budeanu a fost mutat joi la Spitalul Municipal Medgidia deoarece necesită tratament cu plasmă, iar spitalul din Mangalia nu este autorizat încă pentru astfel de tratamente, spun surse medicale.

La nivelul judeţului Constanţa, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 150 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 55 ocupate) şi Secţia Exterioară Agigea (55 – 36 ocupate).

Rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cumulate în ultimele 14 zile în municipiul Constanţa este de 9.11, iar pe judeţ, 5.97. Municipiul Contanţa va intra vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 20.00, în carantină.