Un român care era încarcerat într-un penitenciar austriac a reușit, la sfârșitul săptămânii trecute, o evadare ca în filme. Acesta a fost ajutat de doi complici, care l-au așteptat cu o mașină românească. Deși au tras mai multe focuri de armă, polițiștii austrieci nu au reușit să oprească autoturismul, după care au fost păcăliți, ca în filme, de complicii fugarului. O filmare realizată de un martor, arată modul incredibil în care românul a reușit să scape.   

Românul era acuzat de autoritățile germane pentru mai multe infracțiuni de furt și fusese închis încă din luna septembrie. Pentru că acesta fusese condamnat și de autoritățile române, judecătorii germani luaseră decizia ca acesta să fie deportat în țara de origine. În acest sens, legislația europeană permite ca un ca un cetățean al unui stat membru UE să fie judecat și condamnat în țara lui, dacă legislația țării respective are în Codul penal infracțiunea respectivă.

Ca urmare, bărbatul a fost trimis spre România, însă, în drum spre țara de origine, acesta a fost închis, temporar, în închisoarea din St. Polten.

Poliția austriacă a tras mai multe focuri de armă

Sâmbătă seară, acesta a simulat unele probleme de sănătate și a fost transportat la spitalul din localitate. Polișiștii austrieci habar nu aveau că starea de rău a deținutului este, de fapt, parte a unui plan îndrăzneț de evadare.

Ca urmare, undeva în jurul orei 21.00, acesta a fost protagonistul unei evadări ieșite din comun și a reușit să fugă după ce i-a păcălit pe gardienii care îl păzeau.

Potrivit unor imagini surprinse de un martor, bărbatul a pornit, nestingherit, pe mijocul aleii care duce spre una dintre ieșirile din curtea spitalului. Din imagini, reiese că acesta este extrem de calm și merge relaxat ca și cum ar fi firesc să se îndrepte către ieșire.

De cum a ajuns în stradă, acesta s-a urcat într-un autoturism Dacia, în care era așteptat de alte trei persoane. Unul dintre gardieni a tras mai multe focuri de armă, dar fără niciun efect.

Mașina a fost găsită în oraș, mai târziu, însă cei patru ocupanți plecaseră deja, spre Viena, cu două taxiuri.

Mașinile au fost oprite în zona Steinhausl, după un apel telefonic venit din partea unui șofer, însă polițiștii i-au găsit numai pe cei trei bărbați care îl ajutaseră pe fugar. Este vorba despre doi români, în vârstă de 26 și 40 de ani, și un croat de 21 de ani. Cei trei au fost reținuți, însă niniunul nu a vrut să coopereze cu anchetatorii.

Conform autorităților austriece, bărbatul evadat are 1,75 de metri înălțime, e corpolent și are părul scurt. Purta haine simple și un bandaj pe mâna stângă, în momentul evadării. Are un tatuaj vizibil pe partea dreaptă a gâtului.