Fostul președinte Traian Băsescu a felicitat Guvernul Orban pentru  trimiterea „la timp” în Belgia a medicului – erou rănit în incendiul de la Piatra Neamț.

„Bravooooo! De la începutul pandemiei, prin trimiterea medicului-erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamţ, afectat de arsuri grave, în Belgia, guvernul Orban reuşeşte prima acţiune făcută la timp”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut sâmbătă seara apel la Guvernul condus de premierul Ludovic Orban să îl transfere de urgență pe medicul de la Piatra Neamț care a suferit arsuri grave după ce a salvat mai mulți pacienți din incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean.

Prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Băsescu susține că medicul nu va avea „nicio șansă” dacă nu va fi transferat în străinătate.

Băsescu, apel la Guvern încă de sâmbătă seară

„Orban! Acum! Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă. Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Medicul care era de gardă sâmbătă seara când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții internați în secția ATI COVID, unde au izbucnit flăcările.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.