• Pieţele care funcţionează în interior rămân închise
  • Se permite activitatea pieţelor agroalimentare şi a pieţelor volante în zone publice deschise
  • Conform estimărilor ZF, avem cel puţin 75 de pieţe în ţară

Pieţele agoralimentare interioare rămân închise. Raed Arafat, şeful DSP, a vorbit, aseară, despre situaţia pieţelor din România. Situaţie ce a ajuns să fie un ping-pong al cifrelor şi părerilor autorităţilor. Care, de altfel, nu ştiu exact câte pieţe sunt în România. Arafat vine şi cu mai multă ceaţă. Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne anunţă, în sintagme, că se permite organizarea pieţelor volante.  

Raed Arafat: „Se elimină sintagma pieţe mixte şi volante din categoria tipurilor de pieţe care au activitatea suspendată şi se permite organizarea pieţelor volante, care pot fi organizate în zone publice deschise”.

Zilele trecute, ai aflat că Adrian Oros, ministrul Agriculturii, nu ştia nici el câte pieţe sunt în România şi nici care este ponderea lor în aprovizionarea populaţiei cu fructe şi legume produse local. Ulterior, Ziarul Financiar a cerut repre­zentanţilor Ministerului Agriculturii numărul total al pieţelor agroalimentare din România, însă aceştia au spus că nu îl ştiu. Pe site-ul insituţiei este un document care arată că, în iunie 2019, erau 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite angro de fructe şi legume la nivel naţional. Ieri însă, Petru Daea, fostul ministru al Agriculturii, le-a spus colegilor mei de la Ziarul Financiar că sunt 4000 de pieţe in tară.