Traian Băsescu l-a desființat pe Raed Arafat, despre care a spus că nu poate reacționa corespunzător în momente de criză. Fostul președinte al României este total nemulțumit de modul în care șeful DSU a gestionat, până în prezent, pandemia de coronavirus. 

Traian Băsescu a bătut, în principal, monedă pe situația de la Terapie Intensivă, unde în multe spitale din țară nu mai există locuri libere.

Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU. Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității «eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență».ADVERTISING

În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1.100 de locuri de la ATI nu au fost probleme”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu: “Raed Arafat este foarte bun pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv”

Totodată, fostul președinte al României este total nemulțumit de ce s-a întâmplat, recent, la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, când șase pacienți nu au mai avut loc la ATI, nu au putut primi îngrijirea medicală adecvată și, astfel, au murit.

Când s-a ajuns la 1.000 de bolnavi pe circa 1.100 de locuri, ISU a ajuns la «performanța» de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea (Virgil Musta, n.red).

S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi. La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbușirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă.

La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică; La fel s-a îmtâmplat la accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv”, a mai menționat Traian Băsescu.

“ISU are nevoie de un cap limpede”

În final, Traian Băsescu susține că în fruntea ISU este nevoie de o persoană capabilă, care să facă față presiunii, în optinia lui Raed Arafat fiind depășit din toate punctele de vedere.

Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede. Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză.

Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă. Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză.

Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă.

Nu-ţi vreau răul doctore”, a concluzionat fostul președinte al României.