Scandal politic uriaș declanșat de partidul lui Dan Barna. Uniunea Salvați România ridică tonul acasă la Iohannis, în Sibiu, și cere demisia prefectului Mircea Crețu. Totodată, USR țintește și fotoliul directorului DSP, Gabriel Budescu.

Ambii sunt considerați vinovați de faptul că județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori!

Atac USR-PLUS: „Suntem cu toții într-un pericol uriaș”

Astfel, într-o primă reacție, reprezentanții USR-PLUS Sibiu susțin că „suntem cu toţii într-un pericol uriaş. Nu mai e timp să aşteptăm. Avem oameni care au fost numiţi în funcţii administrative şi manageriale tocmai pentru a lua decizii asumate şi ferme pentru comunitate. Nu sunt în stare să le ia? Atunci trebuie să plece acasă! Cerem demisia imediată a prefectului de Sibiu şi a directorului DSP care sunt direct responsabili de criza majoră de azi de la Sibiu”.

Liderii locali ai USR dau de pământ şi cu vicepremierul Raluca Turcan, deputat de Sibiu şi candidat pentru un nou mandat, despre care spun că a oferit asigurări gratuite atunci când a afirmat că situaţia este sub control.ADVERTISING

Domnul prefect Mircea Creţu şi domnul subprefect Rareş Macrea sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi nu au fost capabili să ia decizii care să limiteze răspândirea epidemiei şi numărul de morţi. Asta este incalificabil. Iar Guvernul şi reprezentanta lui, doamna vicepremier Raluca Turcan, care ne-a asigurat făcând campanie prin comunele judeţului că totul e sub control, sunt vinovaţi în egală măsură de situaţia critică de la nivelul judeţului Sibiu”, atacă USR-PLUS.

USR-PLUS cere schimbări în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

În contextul în care „mor oameni în fiecare zi – acesta este costul incompetenţei sau superficialităţii administrative şi politice”, reprezentanții locali ai USR-PLUS spun că „este nevoie urgent în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de oameni capabili să ia decizii pentru a salva vieţi, până nu ajungem să avem nevoie de încă un container pentru victimele neglijenţei”.

De vină ar fi, pe lângă cei enumerați mai sus, și Liliana Coldea, directoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, acuzată de „incapacitate managerială”: „Incapacitatea managerială a directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu, şi a doamnei doctor Liliana Coldea se reflectă în situaţia mai mult decât gravă de la Sibiu. Alianţa USR PLUS Sibiu a făcut mai multe solicitări şi propuneri în ultimele trei săptămâni pentru gestionarea situaţiei pandemice, dar nimeni nu ne-a ascultat”.

Miercuri seară, subprefectul Rareş Macrea a admis că se ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu din cauza situației epidemiologice.